U CRNOJ GORI UHAPŠENI DRŽAVLJANI RUSIJE I TURSKE: Lisice zbog falsifikata i trgovine ljudima

M. SEKULOVIĆ

02. 04. 2024. u 15:23

ZBOG sumnje da je počinio krivično delo falsifikovanje isprave u Crnoj Gori je uhapšen  državljanin Ruske federacije R. I. (36).

У ЦРНОЈ ГОРИ УХАПШЕНИ ДРЖАВЉАНИ РУСИЈЕ И ТУРСКЕ: Лисице због фалсификата и трговине људима

Foto EPA

- Službenici Sektora granične policije su prilikom vršenja kontrole putnika na izlazu iz Crne Gore, kada je graničnim proverama pristupio R.I. u njegovoj putnoj ispravi uočili vizu Kanade. Detaljnom graničnom kontrolom na drugoj liniji graničnih provera utvrđeno je da se radi o totalnoj reprodukciji pomenute vize.Sa događajem je upoznat državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, koji je naložio da se R.I. liši slobode zbog sumnje da je počinio krivično delo falsifikovanje isprave - saopštila je Uprava policije Crne Gore.

SAopšteno je i da je uhapšen državljanin Turske.

- Granična policija, motorizovana patrola, na raskrsnici za Bijelu goru, kontrolisala je „reno megan“ koji se kretao iz pravca Grahova ka Nudolu. Vozilom je upravljao O.S.O. (29) iz Republike Turske, koji poseduje dozvolu za privremeni boravak u Crnoj Gori. Pored njega u vozilu su se nalazile i dve muške osobe bez  dokumenata. Policijski službenici došli su do sumnje da je O.S.O. imao nameru da ih nezakonito preveze preko državne granice. Sa događajem je upoznat tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću, koji je nakon uvida u spise predmeta kvalifikovao krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi i po njegovom nalogu O.S.O. je lišen slobode - kažu iz policije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)