SPASENO NASELJE, KUĆE, ŠKOLA: Dramatična noć u Bijelom Polju i Rožajama (FOTO)

M. SEKULOVIĆ

02. 04. 2024. u 12:21

GRAĐANI Bijelog Polja i Rožaja imali su dramatičnu noć između ponedeljka i utorka, zbog vatrene stihije, koja je pretili naseljima, kućama, školama, infratsrukturnim objektima.

СПАСЕНО НАСЕЉЕ, КУЋЕ, ШКОЛА: Драматична ноћ у Бијелом Пољу и Рожајама (ФОТО)

RTV Rožaje

Zahvaljujući pripadnicima Službe zaštite i spašavanja u Rožajama je spaseno naselje Bandžovo brdo, koje je bilo ''opkoljeno'' vatrenom stihijom.

Juče je komandir Službe zaštite i spašavanja Bijelog Polja Edin Kolić kazao je da su svi požari na teritoriji te opštine lokalizovani i podsetio  da su bili ugroženi stambeni i pomoćni objekti, kao i jedna škola.

Na više lokacija su bili ugroženi stambeni i pomoćni objekti kao što je bilo u Bojišta, Cerovo i Toševine , u Goduši je bila ugrožena škola i borova šuma, u Slijepač mostu trafostanica, u Mijatovom kolu trafostanica i stajalište, jer je vatra zahvatila pragove pruge, a  bilo je teško intervenisati zbog napona. U mestu Panjska luka bili su ugroženi stubovi od struje, na Obrovu repetitor i dva pomoćna objekta sa rezervoarom, kazao je Kolić.

Požare je gasilo šest specijalnih i tri tehnička vozila sa 22 vatrogasca.

Policija je podnela krivičnu prijavu protiv nepoznatih izvršilaca, jer se sumnja da su neki požari buknuli delovanjem ljudi...
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)