VLADA NIJE UZDRMANA: Posle skandala oko izbora čelnika Uprave policije, crnogorski premijer bezbrižan

V. KADIĆ

15. 03. 2024. u 06:15

NEMA nikakve političke nestabilnosti u Crnoj Gori nakon dešavanja oko izbora vršioca dužnosti direktora Uprave policije.

ВЛАДА НИЈЕ УЗДРМАНА: После скандала око избора челника Управе полиције, црногорски премијер безбрижан

Vlada Crne Gore

To tvrdi premijer Milojko Spajić, dodajući da nije zloupotrebio položaj izborom Aleksandra Radovića za v. d. direktora UP, poručujući da predlog ministra policije Danila Šaranovića nije imao podršku većine članova Vlade.

- Većina nije ugrožena i vlast je stabilna, rekao je premijer na konferenciji za novinare. - Zakon o unutrašnjim poslovima jasno propisuje da će Vlada na predlog ministra izabrati jednog kandidata. Vlada nije obavezna da izabere kandidata koga predloži ministar. Šaranovićev predlog nije imao većinu na Vladi. Vlada ima ustavnu obavezu da se bavi nacionalnom bezbednošću i ostavljajući takvu instituciju, gde je komandna odgovornost ekstremno bitna, izazvala bi ozbiljne konsekvence. Resorni ministar nije imao dalje predloge i premijer je, na osnovu referenci, izabrano najboljeg kandidata.

Na pitanje da li će pokrenuti proces razrešenja Šaranovića, Spajić je rekao da nisu imali nikakve formalne pritužbe ili prijave. Rekao je da ne deli stav ministra odbrane Dragana Krapovića (Demokrate) da je urušena većina u Vladi.

- Većina je stabilna, nisam dobio naznake da će se promene desiti. Tačno je da je bilo žustre rasprave na prethodnoj sednici, ali nije došlo do političke nestabilnosti. Ova Vlada je na svaki mogući način usmerena prema Briselu i to dokazujemo projektima - poručio je Spajić.

Sad im sporni poligrafisti

ČETVORICA visokih policijskih službenika koja su se kandidovala za v. d. direktora UP nisu prošla poligrafsko testiranje, a pitanja su se prema nezvaničnim informacijama odnosila na veze sa kriminalnim organizacijama i povezanost sa političarima i partijama. Priča se da poligraf nije prošao novoizabrani čelnik crnogorske policije! Međutim, s druge strane, stižu optužbe na adresu Šaranovića da je "namestio" testiranje svog favorita Lazara Šćepanovića. Navodno su testiranje radila dvojica poligrafista kojima je on nadređen.

On je rekao da ga Specijalno državno tužilaštvo nije kontaktiralo povodom minule maratonske sednice Vlade. Potvrdio je da na jučerašnjoj sednici nisu prisustvovali potpredsednik Vlade Aleksa Bečić i ministar policije Danilo Šaranović (Demokrate).

- Imali su opravdan razlog za izostanak. Imam potpuno poverenje u njihovo rasuđivanje - naglasio je Spajić.

Premijer je kazao da se raduje najavljenom sastanku vladajuće većine, koji je najavio predsednik Skupštine Andrija Mandić.

- Svakih par dana imamo sastanak lidera, srećan sam da se sretnem sa njima u svakom trenutku.

Povodom dešavanja na sednici Vlade na kojoj se birao v. d. direktora UP, Specijano državno tužilaštvo "prikuplja informacije". Krivični zakon predviđa zatvorske kazne za zloupotrebu službenog položaja prekoračenjem granica službenog ovlašćenja, od šest meseci do pet godina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!