TRI POLICIJSKE AKCIJE NA PODRUČJU PODGORICE, NIKŠIĆA I TUZI: Uhapšene četiri osobe, oduzeto 11 "cevi", droga...

M. SEKULOVIĆ

23. 02. 2024. u 18:08

U TRI tri odvojene oolicijske akcije 6hapšene su četiri osobe i oduzeto 11 je komada oružja, sedam pušaka, četiri pištolja i 1.504 komada municije različite vrste i kalibra i droga...

ТРИ ПОЛИЦИЈСКЕ АКЦИЈЕ НА ПОДРУЧЈУ ПОДГОРИЦЕ, НИКШИЋА И ТУЗИ: Ухапшене четири особе, одузето 11 цеви, дрога...

Uprava policije

Postupajući po naredbi Višeg suda u Podgorici, pretresom stana i drugih prostorija koje koristi E.R. (40) u Tuzima, pronađena je automatska puška M70 kalibra 7.62x39 mm, dva dodatka za cev od automatske puške, vojni nož od automatske puške, 1.440 komada municije i pištolj marke M57 kalibra 7.62x25 mm.

- E.R. je lišen slobode po nalogu tužioca zbog sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija, saopštila je policija.

Policija je potom u Podgorici uhapsila e V.B. (44) i M.M. (48) kojima se na teret stavlja krivično delo ugrožavanje sigurnosti, koje su preteći trima osobama. Osim toga V.B. se sumnjiči i za krivično delo nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija.

- Policija je nakon događaja u kome su osumnjičeni pretili oružjem oštećenim licima,  M.M. i V.B. zaustavila u saobraćaju i kontrolisala vozilo u kojem su se nalazili i pronašla tri pištolja i 49 komada municije kalibra 9 mm.

U nastavku aktivnosti u odnosu na ova dva lica, policija je izvršila pretres stana i drugih prostorija koje oni koriste i kod V.B. pronašla tri puške i jednu vazdušnu pušku, sa oružnim listovima, kažu iz policije,

Osim toga, u trećoj, odvojenoj aktivnosti, službenici nikšićke policije su, preduzimajući planske aktivnosti u cilju pronalaska oružja u ilegalnom posjedu kod građana, kao i suzbijanja ulične prodaje narkotika, izvršili pretres stana i drugih prostorija koje koristi S.S. (28) u Nikšiću.

Tom prilikom pronađena su dva manja pakovanja sa sadržajem za koji se sumnja da je opojna marihuana, kao i dve lovačke puške i 15 komada municije.

Protiv S.S. podneta je prekršajna prijavu zbog prekršaja iz Zakona o sprečavanju zloupotrebe droga, dok je u odnosu na pronađeno oružje upoznat tužilac po čijem je nalogu protiv ovog lica podneta krivična prijava i lišen je slobode zbog sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)