POLICAJAC UŠAO U ZBORNICU I FOTOGRAFISAO ŠTRAJKAČE: U Rožajama štrajk prosvetnih radnika počeo uz incident (FOTO)

M. SEKULOVIĆ

19. 02. 2024. u 19:50

ŠTRAJK prosvetnih radnika Srednje stručne škole u Rožajama, počeo je uz incident, zbog čega je Sindikat ove ustanove podneo krivičnu prijavu policijskog inspektora F. M. , koji se sumnjiči da je počinio krivično delo neovlašćeno fotografisanje. 

ПОЛИЦАЈАЦ УШАО У ЗБОРНИЦУ И ФОТОГРАФИСАО ШТРАЈКАЧЕ: У Рожајама штрајк просветних радника почео уз инцидент (ФОТО)

Foto: M. Sekulović

U prijavi se tvrdi da je policajac F. M. jutros ušao nez naloga u zbornicu škole, izvadio mobilni telefon i napravio 2-3 fotografije profesora, učesnika u štrajku koji je na nivou države pokrenuo Sindikat prosvete Crne Gore.

- S obzirom na to da službenik nije tražio dozvolu da napravi pomenute fotografije i nije podneo nikakav dokument kojim je ovlašćen od bilo kojeg državnog organa da to uradi, smatramo da je izvršio krivično delo neovlašćeno fotografisanje i krivično delo zloupotreba službenog položaja - navodi se u prijavi.

Foto: M. Sekulović

Prijavom se tvrdi da je više profesora molilo inspektora da izbriše neovlašćeno napravljene fotografije, što je on odbio, pokazivajući službenu značku uz komentar "Sedite, pijte kafu, primite platu, ne držite časove, a moje dete je na trgu."

Iz Sindikata tvrde da je, posle dužeg ubeđivanja, policajac izbrisao fotografije iz galerije, ali ne i iz otpada, odnosno "spama"...

Profesori, učesnici u štrajku zateažili su od nadležnig tužioca da sprovede postupak protiv policijskog službenika F.M.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona