SRCE KAŽE ŠTA TREBA URADITI: Herceg Novi, Vranje i Gacko zajedno u akciji dobrovoljnog davalaštva krvi

V.V.

26. 11. 2023. u 09:19

U četvrtoj akciji dobrovoljnog davalaštva krvi koju su organizovali hercegnovski Klub dobrovoljnih davalaca, gradski Crveni krst i Opština prikupljeno je 40 jedinica krvi. Akciji su se pridružili prijatelji iz Vranja i Gackog.Kažu jednostavno je, srce zna šta treba učiniti

СРЦЕ KАЖЕ ШТА ТРЕБА УРАДИТИ: Херцег Нови, Врање и Гацко заједно у акцији добровољног давалаштва крви

Foto: RT HN

Humanitarno udruženje „Koce zauvek“ iz Vranja, prvi put je učestvovalo u akciji u Herceg Novom, objašnjava predsednik hercegnovskog Kluba Zoran Srdanović.

- Za ovu i akciju koja će biti realizovana u februaru za Praznik mimoze pozvali smo prijatelje iz gradova u kojima smo i mi učestvovali na sličnim akcijama. Članice Udruženja iz Vranja su prešle preko 750 kilometara i podržale nas u ovoj humanitarnoj priči. Isto su učinili i naši prijatelji iz Gacka,rekao je Srdanović apostrofirajući zajedničku želju da jedni drugima pomažemo.
-Dobrovoljno davanje krvi je veliki čin i ne može rečima da se opiše kazala je Maja Stojanović iz Humanitarnog udruženja „Koce zauvek“.

Foto: RT HN

 


-Naše udruženje postoji od 2014. godine, a naredne godine obeležavamo deceniju postojanja. Imamo oko hiljadu članova, a  krv momka, koji je mlad preminuo i po kojem je udruženje dobilo ime teče Srbijom a sada i Crnom Gorom, kazala je Stojanović.
Predsednik Udruženja dobrovoljnih davalaca iz Gacka, Miroslav Vuković dodaje da su njihovi članovi učestvovali osim u Herceg Novom učestvovali i na akcijama u  Plužinama, Nikšiću, Podgorici i Budvi. 
- Pomažemo jedni drugima i mislim da smo dali preko 200 jedinica krvi u Crnoj Gori, a udruženje  ima preko 350 članova.
Podrška je ovom podvigu  ljudske dobre volje, bio Zavod za trnasfuziju. Doktor Đorđe Zogović  objasnio se svima kako da se  pripreme za čin donacije ali i koje su prepreke za to humano delo.
U prethodne tri akcije hercegnovski Klub dobrovoljnih davalaca prikupio je 180 jedinica krvi.Za sve učesnike četvrte akcije u hotelu Plej u Igalu organizovan je zajednički ručak a davaocima su uručene zahvalnice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UBIJEN ALEKSANDR PELEŠENKO: Dvostruki šampion Evrope poginuo u Ukrajini