ZBOG RUSIJE UDARILI NA MANDIĆA: Sastanak novog šefa crnogorskog parlamenta sa ambasadorom RF u Podgorici

V.K.

13. 11. 2023. u 09:55

RAZGOVOR novog šefa crnogorskog parlamenta Andrije Mandića sa ambasadorom Rusije u Podgorici Vladislavom Maslenikovim, podigao je na noge ostatke bivšeg režima, deo nevladinog sektora u Crnoj Gori, ocenjujući da je tim činom zadat šamar članici NATO - Montenegru. Posebno ih je zabolela konstatacija da "dva naroda spaja vekovno prijateljstvo".

ЗБОГ РУСИЈЕ УДАРИЛИ НА МАНДИЋА: Састанак  новог шефа црногорског парламента са амбасадором РФ у Подгорици

Skupština Crne Gore

Predsednik Crnogorskog helsinškog odbora Miodrag Vlahović pozvao je DPS, Bošnjačku stranku i Socijaldemokrate Crne Gore da podnesu inicijativu za smenu predsednika Skupštine Andrije Mandića! Dva su razloga - prvi što je Mandić pred "praznom plenarnom salom održao nastavak sednice Skupštine, jer o tome nije obavestio poslanike, zbog čega je DPS protiv njega i generalnog sekretara Skupštine Aleksandra Klarića najavila pokretanje krivične prijave". Drugi je sastanak sa ruskim ambasadorom.

- Sastanak sa ambasadorom Rusije direktna je i brutalna agresija i otklon od savezničke pozicije i evroatlantske politike Crne Gore, mnogo teži od na primer, neisticanja zastave u Ukrajini - zaključio je Vlahović.

Šeg kluba poslanika DPS Andrija Nikolić smatra da Mandić svojim ponašanjem opstruira evropski put Crne Gore.

- Punu političku i institucionalnu odgovornost za pokušaj konfrontacije Crne Gore sa svojim saveznicima, u šta se uklapa Mandićev prijem ruskog ambasadora, delegiramo prvenstveno Jakovu Milatoviću. On je odgovoran što je povodom Dana parlamentarizma Skupština Crne Gore bojkotovana od većine diplomatskih predstavnika država saveznica, kao i od strane političkih subjekata sa domaće političke scene - rekao je Nikolić.

Nisam ničiji agent

ANDRIJa Mandić zatražio je od nadležnih državnih institucija da mu ne dostavljaju tajne podatke sa sednica Saveta za bezbednost i odbranu, kojima ne želi da prisustvuje, kako bi se izbegle bilo kakve sumnje da bi on te podatke mogao da nekome "stavi na raspolaganje".

- Ja nisam ničiji agent. Ne radim ni za čije tuđe interese, već isključivo za svoj narod - poručio je Mandić.

Skupština Crne Gore slavi 117 godina godina parlamentarizma, a u podgoričkoj vili "Gorica" na svetkovini pored brojnih gostiju izostali su predstavnici zemalja članica NATO.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)