SRBIN PRVI PUT ŠEF SKUPŠTINE Lider NSD, Andrija Mandić, kandidat za predsednika parlamenta

V.K.

17. 10. 2023. u 07:00

LIDER Nove srpske demokratije i jedan od vođa koalicije "Za budućnost Crne Gore" Andrija Mandić kandidat je za predsednika Skupštine Crne Gore. On je prvi Srbin kome će pripasti ta funkcija u najvećem zakondavnom telu u državi. Pored toga Mandić će bi i član Saveta za odbranu. I ta pozicija prvi put će pripasti predstavniku srpskog naroda. Iz koalicije ZBCG poručuju da finalna verzija sporazuma koji definiše raspodelu resora u novoj vladi tek treba da bude usaglašena.

СРБИН ПРВИ ПУТ ШЕФ СКУПШТИНЕ Лидер НСД, Андрија Мандић, кандидат за председника парламента

V.K.

- Tačno je da će ZBCG dobiti šefa parlamenta, kao i da će manjinski podržavati vladu do decembra iduće godine, kada je predviđena rekonstrukcija koja podrazumeva ulazak političkih predstavnika naše koalicije u vladu - saopštio je Milan Knežević, predsednik Demokratske narodne partije, članice koalicije ZBCG.

On očekuje da će sednica parlamenta na kojoj će se birati šef Skupštine Crne Gore biti zakazana u poslednjoj sedmici oktobra.

Mandić im nije po meri

OSTACI bivšeg režima koji legitimišu antisrpsku priču u Crnoj Gori bune se protiv izbora Andrije Mandića za predsednika Skupštine Crne Gore. Iz partije bivšeg šefa Mila Đukanovića - DPS, smatraju da će Mandićev izbor destabilizovati Crnu Goru, i ne samo "otvoriti vrata Rusiji", nego čak mu "omogućiti da dođe do najosetljivijih podataka koje se tiču bezbednosti države, i njenog učešća u NATO savezu i dati odrešene ruke velikosrpskom nacionalizmu da vršlja po Crnoj Gori".

- Pisanje pojedinih medija bliskih Demokratskoj partiji socijalista da sporazum koji treba da potpišemo za izbor nove vlade predviđa i tretira visoka spoljno-politička pitanja nije tačno. Pregovaramo na zdravim osnovama i niko nikoga nema nameru da prevaspitava - poručio je Knežević.

Prema nezvaničnim saznanjima "Novosti" sednica Skupštine Crne Gore na kojoj bi trebalo da se izabere predsednik Parlamenta najvervatnije biće održana 23. ili 24. oktobra. Nakon sednice Skupštine i izbora Mandića za njenog predsednika, očekuje se i vrlo brzo formiranje Vlade Crne Gore. Mandatar za sastav nove izvršne vlasti je lider Pokreta "Evropa sad" Milojko Spajić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave