U HERCEG NOVOM POMEN STRADALIMA U BANJSKOJ: „Nakon smrti, biva vaskrsenje“

V.V.

30. 09. 2023. u 11:34

U crkvi Svetog arhangela Mihaila u hercegnovskom Starom gradu služen je pomen stradalima u Banjskoj na Kosovu i Metohiji.

У ХЕРЦЕГ НОВОМ ПОМЕН СТРАДАЛИМА У БАЊСКОЈ: „Након смрти, бива васкрсење“

Foto: RT HN

Otac Obren Jovanović  rekao je da od momenta kada je Gospod razapet na krstu do današnjeg dana svaki čovek i svaki narod ima svoj krst koji treba da nosi, a mi hrišćani pravoslavni znamo da je krst, koliko god da je težak i stradalan, simvol pobede i da nakon smrti biva vaskrsenje.

- Razmišljajući o ovoj nesreći koja je zadesila naš srpski narod u celosti, a pogotovo onaj najbolji deo srpskog naroda koji živi na Kosovu i Metohiji, vidimo da oni svojim životima svedoče tu našu krsno-vaskrsnu veru. I njih trojica, koje večeras pomenusmo, stradali su braneći svoje ognjište, svoju zemlju, rekao je otac Obren.

Teško je znati šta se sve dešavalo i kako Gospod dopušta da stradaju na ovaj način, nastavio je potom i dodao da nema ništa veće nego kad neko život položi za bližnjega svoga.

- Velika blagoranost svima koji ste se sabrali u velikom broju, da izrazimo duboko saučešće sa stradalnim narodom,a samo je Bogu znano zašto se ovakve stvari dešavaju. Krst Srpskog naroda je na Kosovu Metohiji, koje je strašno mesto gdje se proliva krv 600 godina i više, ali tu utvrđujemo zavjet, zaključio je arhijerejski namesnik hercegnovski Obren Jovanović sa kojim su pomen služili i jerej Zoran Miljanić i protojerej Mihailo Backović, sekretar Episkopa budimljansko-nikšićkog Metodija, uz prisustvo velikog broja vernika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!