OŠTETILI BUDŽET ZA MILION EVRA?! Otkriven identitet uhapšenih

M.S.

08. 08. 2023. u 15:37

POLICIJA je u Podgorici, u saradnji sa Upravom prihoda i carina, državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici podnela krivičnu prijavu protiv šest fizičkih i tri pravna lica, zbog sumnje da su izvršili krivično delo utaja poreza i doprinosa i tim radnjama pričinili štetu budžetu Crne Gore od skoro milion evra.

ОШТЕТИЛИ БУЏЕТ ЗА МИЛИОН ЕВРА?! Откривен идентитет ухапшених

Printscreen/Youtube/ Kodex Portal

Uhapšen je Ratko Gojković (72), državljanin Crne Gore, dok se u bekstvu nalaze Dragan Marković (41), Mirsad Bašović (43), Denis Bašović (34), Jelena Milović (42) i Omer Šijerkić (54) i za njima je raspisana potraga. 

Osobe za kojima se traga su državljani Republike Srbije i Bosne i Hercegovine, a četvoro njih se ne nalazi u Crnoj Gori.

Oni se sumnjiče da su izvršili krivično delo utaja poreza i doprinosa, i na taj način stekli protivpravnu imovinsku korist i pričinili štetu državnom budžetu Crne Gore za iznos utajenog poreza od 972.350 evra. 

- Sumnja se da su M. B. (43), D. B.(34) i O. Š. (54), ovlašćena lica u  pravnom licu „Monte kvant“ d.o.o i J. M.(42), ovlašćeno lice u pravnom licu ''Elektro tem'' d.o.o, počinila krivično delo koje im se stavlja na teret, tako što su u periodu od 2018. do 2021. godine, primili fakture koje su izdate od pravnog lica ''PPS'' d.o.o u ukupnom iznosu od 2.880.905 evra i proknjižili ih u svom knjigovodstvu. Po tom osnovu su izvršili prenos novca na žiro račun pravnog lica ''PPS'' d.o.o u iznosu od 2.205.762 evra, a sve po osnovu fiktivno prikazanih poslovnih odnosa, kaže policija i navodi da je navedeni novac nakon podizanja sa žiro računa tog pravnog lica po osnovu navodnih materijalnih troškova Gojković vraćao u gotovini uplatiocima, umanjen za proviziju koju je uzimao za učinjene usluge. 

Policija sumnja da je Gojković u firmi ''PPS'' d.o.o bio stvarni vlasnik, a u CRPS-u se kao osnivač i izvršni direktor vodio Dragan Marković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije