KUPANJE U BURKINI UZBURKALO CRNOGORSKU JAVNOST: Vlasnik kupališta nije dozvolio devojci da odevena ulazi u bazen

B. DABIĆ

07. 08. 2023. u 23:07

Dok vlasnik kupališta u Utjehi tvrdi je istaknuta tabla na kojoj je informacija o zabrani kupanja u odeći u bazenu, deo javnosti osuđuje Dragana Meda Đurovića iz Bara što jeudaljio maloletnu muslimanku jer se kupala u burkini.

КУПАЊЕ У БУРКИНИ УЗБУРКАЛО ЦРНОГОРСКУ ЈАВНОСТ:  Власник купалишта није дозволио девојци да одевена улази у базен

foto: B.D.

Porodica poreklom iz Rožaja koji žive u Belgiji došli su na letovanje na Barsku rivijeru a njihova maloletna I.A.  nosi hidžab. Ona se kupala odevena u bazenu zbog čega su reagovali drugi gosti, a rasprava njene porodice i vlasnika kupališta je snimljena, snimak postao viralan na društvenim mrežama.  

Baranin Dragan Medo Đurović je najavio da će   podneti  krivičnu prijavu protiv osobe koji  je montirao  i objavio na društenim mrežama video na kome je snimljena rasparava sa porodicom maloletne I.A. koja se u burki kupala u bazenu na kupalištu   Rocky Beach na Utjehi.

 -Trista gostiju se buni protiv toga. Imate hiljade plaža, ovđe ne može, kazao je vlasnik kupališta u raspravi sa porodicom devojke u burkini, na što ženski glas odgovara “Moje dete nije babaroga”

U daljoj raspravi pomenuti su i odnosi prema muslimanima.

Prema rećima Đurovića iskidana je njegova rečenica sa ciljem zloupotrebe.

foto: B.D.

 

-Na bazenu Rocky Beach na Utjehi nije dozvoljeno kupanje u odeći i to je istaknuto  na tabli koja se nalazi ispred kupališta, kazao je Đurović i dodao da mogu u burki, hidžabu da se kupaju u moru kao što se i kupaju, ali ne i u bazenu.

-Prijavili su me, dao sam izjavu u policiji. Ja ću podneti krivičnu prijavu jer je snimak montiran, odnosno iskidan i takav objavljen na društvenim mrežama. Ko živi u Baru zna ko je Medo Đurović. Čitav život živim sa muslimanima, imam prijatelje muslimane. U mojoj firmi 80 % zaposlenih su muslimani. Decenijama većina mojih gostiju su muslimani. Sarađujem sa muslimanima duže od 20 godina i nikada ni jedan ekces nismo imali. Među mojim gostima kojima je smetalo da se devojka kupa u burki bilo je muslimana. Pravila su za sve ista. Nije dozvoljeno odevenim osobama  kupanje u bazenu iz higijenskih razloga, kazao je  Đurović ističući da su na Rocky Beach na Utjehi svi dobronamerni gosti, dobro došli te da nikoga ne pita ni kako se zove, ni koje je vjere i nacije.

Vlasnik kupališta je dao izjavu u policiji.

Ovim povodom oglasilo se tužilaštvo -Nakon prikupljanja svih potrebnih obaveštenja, ukoliko se utvrdi da u radnjama postoje elementi bića prekršaja, biće pokrenut prekršajni postupak

U službene prostorije Odeljenja bezbednosti Bar juče je došao S.A., iz Belgije, koji je prijavio da je njegovu kćerku vređao vlasnik ugostiteljskog objekta,,Rocky Beach“, u mestu Utjeha, D.Đ.  i da zbog navodnih pravila plaže nije dozvolio da uđe na plažu u burkini kupaćem.

– O događaju su obaveštene državna tužiteljka Osnovnog državnog tužilaštva, u Baru, kao i državna tužiteljka u Višem državnom tužilaštvu, u Podgorici, koje su se izjasnile da u navedenim radnjama nema elemenata bića bilo kog krivičnog dela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti- rečeno je iz Tužilaštva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (1)

DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima