NOVA BLOKADA RAČUNA INSTITUTA IGALO: Stečaj nad ovom ustanovom je i stečaj za grad

V.V.

26. 07. 2023. u 16:46

RAČUN Instituta Igalo blokiran je na 3, 6 miliona evra, što je osnovni dug Jugobanci AD Beograd u stečaju.

НОВА БЛОКАДА РАЧУНА ИНСТИТУТА ИГАЛО: Стечај над овом установом је и стечај за град

fOTO: V.V.

Vršilac dužnosti izvršnog  direktora Instituta dr Savo Marić kaže da je  ovo najteža situacija u istoriji Instituta kojem preti stečaj.

- Više od godinu ukazivao sam na ovu opasnost. Mislim da to svi zajedno nismo ozbiljno shvatili i da smo se uljuljkali u  tome što Agencija za očuvanje depozita iz Beograda nije reagovala odmah i obećala da će nam izaći u susret.  Ali, naravno ne možemo čekati da neko drugi rešava naše probleme i moramo znati šta želimo sa Institutom i ako želimo da ga spasimo da rešavamo problem po problem - objašnjava dr Marić.

On je dodao da će iskoristiti sve pravne mogućnosti koje imaju, a lokalna samouprava će dati svoj doprinos i zamoliće da se odluka prolongira.

- Nadam se da ćemo dobiti pozitivan odgovor od njih ali to je samo kupljeno vreme. Možda možemo aktuelizovati naš prvobitni predlog koji je svojevremeno bio prihvaćen iz Beograda. Predložili smo da taj dug od 3, 6 miliona  bude vraćen kroz kredit za koji bi garantovala Vlada Crne Gore, a deo kroz rehabilitaciju njihovih pacijenata u Institutu - objasnio je dr Marić.

Prema njegovim rečima sada stečaj visi nad Institutom ali time i nad celim gradom. Veruje ipak da će biti nađeno rešenje i da će pobediti razum.

- Očekujem da će oni koji do sada nisu shvatali značaj Instituta to shvatiti i da će Institut ostati jedna od najvažnijih ustanova ove države - zaključio je dr Marić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)