HERCEG NOVI I VRNJAČKA BANJA: Prijateljstvom i saradnjom do IPA projekata

V.V.

16. 07. 2023. u 11:54

Predstavnici Opštine Herceg Novi boravili su u zvaničnoj poseti Vrnjačkoj Banji povodom proslave Dana grada i postali su partneri u apliciranju za IPA projekte, u koje će biti uključene i lokalne uprave iz Bosne i Hercegovine, Slovenije, Italije i Makedonije.

ХЕРЦЕГ НОВИ И ВРЊАЧКА БАЊА: Пријатељством и сарадњом до ИПА пројеката

fOTO: Opštinska služba za informisanje

Nakon predstavljanja turističkih potencijala oba grada učesnici sastanka razgovarali su o uspostavljanju saradnje koja će biti krunisana potpisivanjem Sporazuma o prijateljstvu.

Sastanku su prisustvovali predsednik hercegnovske Skupštine opštine Ivan Otović, odbornik Marko Lučić i član IO Turističke organizacije Jovan Mićunović a domaćini su bili  predsednik Opštine Vrnjačka Banja, Boban Đurović i njegov zamenik Ivan Džatić, predstavljeni su

Ivan Otović je izrazio uverenje da će se buduće prijateljsko partnerstvo uspešno razvijati na obostrano zadovoljstvo i u interesu građana ovih opština. Boban Đurović je ukazao da postoji mogućnost uspostavljanja saradnje u oblasti turizma, kulture, sporta i zdravstva, a posebno je istaknuta saradnja na međunarodnim projektima kojima će se aplicirati za sredstva EU u okviru Programa IPA ADRION. Ostali partneri na projektu koji je u pripremi za apliciranje  biće lokalne samouprave iz Bosne i Hercegovine, Slovenije, Italije i Makedonije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)