NOVE NEVOLJE U TRAJEKTNOM SAOBRAĆAJU: Moguća obustava prevoza na relaciji Kamenari-Lepetane

V.V.

08. 07. 2023. u 15:33

Dok zaposleni budu imali validne ugovore o radu ploviće trajekti na liniji Kamenari – Lepetane, a po isteku ugovora zaustaviće saobraćaj jer nisu dobili obećane ugovore za rad na neodređeno, već ih angažuju na po dva meseca, saopštio je novinarima Aleksandar Crvenko.

НОВЕ НЕВОЉЕ У ТРАЈЕКТНОМ САОБРАЋАЈУ: Могућа обустава превоза на релацији Каменари-Лепетане

Foto: RTHN

Prema njegovim rečima još 1. maja obećani su im ugovori za stalno, a oni su u julu dobili ponudu da potpišu ugovore do septembra. Crvenko kaže da su zaposleni revoltirani, izigrani i neće da potpisuju takve ugovore. Isto misli 72 od 91 zaposlenog. Razgovarali su sa rukovodstvom Morskog dobra ali bez rezultata. Ali, stavljeno im je do znanja da ko hoće da potpiše – hoće, a ko neće može da ide kući.

-Ljudi kojima još nije istekao ugovor će nastaviti da rade, a ostali kojima je ugovor istekao će doći da volontiraju, da nam pomažu bez nadoknade. Znate i sami da, kada nam ugovor istekne, mi više po zakonu ne smemo da radimo - objasnio je Crvenko u ime svojih kolega.

Premda su svi pomogli da nova firma koja je od nekadašnjeg Pomorskog saobraćaja preuzela ovaj posao stane na noge, sada ne veruju nikakvim obećanjima.

- Ne želimo više da potpisujemo ugovor na dva meseca, tražimo ono što nam je obećano od starta – to je ugovor za stalno, pogotovo ljudima koji su došli iz „Pomorskog saobraćaja“ , koji su dali otkaz a imali su tamo stalne ugovore. Poverovali smo njihovoj priči, i mojoj priči koju sam im preneo, dali su otkaz, došli su i od prvoga dana su ovde kako bi ova firma stane na noge, i oni njima ovako vraćaju!

Crveno dodaje da neće štrajkovati niti obustavljati saobraćaj do onog momenta dok im ugovori ne isteknu ili dok se ne promeni ovakva politika.

- Mi nismo političari, niti nas to zanima, obični smo radnici, i jedina solucija da mi nastavimo da radimo su ugovori za stalno. Ispod toga ne idemo!

Upozorenje radnika je jasno, u narednih deset, 15 do 20 dana isteći će postojeći ugovori, radnici će shodno tome prestajati da rade a trajekti bez njih neće funkcionisati.

Nakon ove poruke ooglasio se na Portalu RTCG predsednik Odbora direktora Morskog dobra, Blažo Rađenović, i saopštio da su prava zaposlenih na trajektnoj liniji Kamenari-Lepetane maksimalno ispunjena, te da će tako biti i ubuduće. Naglasio je da na eventualne opstrukcije neće nasesti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)