MILOVOM KABINETU 200.000 EVRA Vlada posegnula u budžetske rezerve da bi isplatila Đukanovića i njegove savetnike

V.K.

04. 07. 2023. u 08:39

SLUŽBI predsednika Crne Gore Jakova Milatovića nedostajalo je skoro 200.000 evra za isplatu naknada bivšem šefu države Milu Đukanoviću, njegovim savetnicima i ostatku kabineta! Taj novac je obezbedila Vlada Crne Gore, nakon dopisa Milatovićeve službe koja je tražila, i dobila isplatu 679.233 evra iz budžetske rezerve. Novac je isplaćen za obezbeđivanje dodatnih sredstava, za neplanirane i hitne aktivnosti predsednika Crne Gore.

МИЛОВОМ КАБИНЕТУ 200.000 ЕВРА Влада посегнула у буџетске резерве да би исплатила Ђукановића и његове саветнике

veliša kadić

U dopisu službi predsednika Crne Gore je navedeno da nedostaju sredstva za zarade u iznosu od 189.233 evra imajući u vidu da su se bivši predsednik Crne Gore, kao i deset savetnika, generalni sekretar, šef kabineta i dve pomoćnice generalnog sekretara izjasnili da će da primaju naknadu po prestanku funkcije. Dopisom je iskazana i potreba za nabavkom kompjuterske i ostale tehničke opreme u iznosu od 30.000 evra za normalno funkcionisanje službe predsednika.

Malo dali

VESNA Bratić, bivša ministarka prosvete, nauke, kulture i sporta, prokomentarisala je podatak da je isplatu naknada Đukanoviću, njegovim savetnicima i ostatku kabineta.

- Ma, zdravo ih trošio. Malo ste mu dali - napisala je Bratić ironično na "Tviteru".

- Nadalje, shodno očekivanim povećanim spoljnopolitičkim aktivnostima predsednika Crne Gore preuzimanja dužnosti, kao i iz razloga učestvovanja predsednika na multilateralnim događajima kao što su Generalna skupština UN, Pariski mirovni forum, UN konferencija o klimatskim promenama i NATO samit, iskazana je potreba za dodatnim sredstvima za službena putovanja u iznosu od 280.000 evra - navodi se u dopisu.

Od 2018. do ove godine, Milo Đukanović je bio predsednik Crne Gore. Na predsedničkim izborima ove godine doživeo je poraz od Jakova Milatovića. Međutim, on je najavio da će koristiti zakonsko pravo da ima titulu ranijeg (počasnog) predsednika države, čime stiče pravo, između ostalog, na pratnju, kabinet i naknadu. Takvo pravo je iskoristio njegov prethodnik Filip Vujanović.

U kabinetu bivšeg šefa države Đukanovića bilo je predviđeno zapošljavanje 33 službenika od čega deset savetnika. Kao savetnici bili su angažovani bivši direktor Uprave policije Veselin Veljović, nekadašnja generalna sekretarka u Vladi Duška Markovića - Nataša Pešić. Veljović je bio savetnik za odbranu i bezbednost, a Pešićeva za saradnju sa državnim organima. Pored njih, savetnici Đukanovića su bili Andrijana Marković, (odnosi sa javnošću), dr Amer Halilović (socijalna i zdravstvena zaštita), savetnik za ustavni sistem i pravna pitanja Boris Bastijančić, o ekonomskim pitanjima Đukanovića je savetovao Petar Ivanović, spoljnu politiku Tamara Brajović, a identitetska pitanja Radojka Rutović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!