OPASNO STEPENIŠTE U CENTRU HERCEG NOVOG: Rekonstrukcija kasni, građani negoduju (FOTO)

V.V.

24. 06. 2023. u 20:00

UREĐENjE veoma frekventnog stepeništa Elize Duković Lombardić koje povezuje Jadransku magistralu i Njegoševu ulicu u centru grada kasni dva meseca. Ali to nije jedini problem, stepenište je opasno, kažu stanovnici ovog dela grada,prolaznici i gosti.Iz Agencije za izgradnju i razvoj grada insistiraju da izvođač okonča što pre bar betonske radove.

ОПАСНО СТЕПЕНИШТЕ У ЦЕНТРУ ХЕРЦЕГ НОВОГ: Реконструкција касни, грађани негодују (ФОТО)

Foto: V.V.

Posao vredan oko 97 hiljada evra finansira Opština Herceg Novi, a poveren je pre šest meseci  firmi Temko. Obećano je i očekivano da će stepenište nakon adaptacije i popločavanja dobiti lepši izgled, biti funkcionalnije i bezbednije, a rok za završetak posla bio je 90 dana. Šest meseci kasnije deo stepeništa je popločan ali delimično, ostavljeni su otvori za šahtove pokriveni ovlaš daskama.

Foto: V.V.

 

Deo stepeništa je betoniran ali je uz njega nagomilan građevinski materijal, pa je poluprohodno i nebezbedno.

Foto: V.V.

 

Aleksandar Kovačević, direktor Agancije za izgradnju i razvoj grada kaže da razume probleme sa kojim se izvođač suočavao u proteklom periodu ali insistira da se okončaju barem betonski radovi. Onda treba razmisliti o narednim koracima,možda i o raskidu ugovora.

Rekonstrukcijom će, kada bude završena, biti sprečeno slivanje bujičnih voda u periodu kiša jer je urađen novi sistem odvođenja atmosferskih padavina, a osim rukohvata duž sptepenica će biti postavljena i nova rasveta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)