OVO JE SPIN TUŽILAŠTVA Advokat: Milo Božović nema nikakve veze sa Mijatovićem

Tanjug

14. 06. 2023. u 11:18

MIROJE Jovanović, advokat uhapšenog predsednika opštine Budva Mila Božovića, negirao je bilo kakve nezakonite radnje svog klijenta sa uhapšenim Ivanom Mijatovićem.

ОВО ЈЕ СПИН ТУЖИЛАШТВА Адвокат: Мило Божовић нема никакве везе са Мијатовићем

S.Đ.

"Povodom tvrdnji SDT-a da je osoba koja je uhapšena u akciji tog tužilaštva, izvesni Ivan Mijatović, vršio bilo kakve nezakonite radnje sa mojim klijentom Milom Božovićem, dužan sam da iste u potpunosti negiram kao apslutno neistinite i lišene bilo kakvog dokaza", saopštio je Jovanović. Naveo je da se Mijatović ne pominje u, kako kaže, njima dostupnim spisima.

„Ako SDT insinuira na neke komunikacije koje se navode u Naredbi o proširenju istrage, moram da naglasim da SDT do dana današnjeg nije pružilo ni indiciju da iste komunikacije pripadaju gospodinu Božoviću. Dakle, ovde se najverovatnije radi o nekim radnjama koje SDT opisuje u Božovićevoj naredbi o istrazi, a koje su datirane na maj mesec 2020. godine, gde ne postoji niti jedan jedini trag, a kamoli dokaz da je te komunikacije vršio Milo Božović“, kaže Jovanović.

Prema njegovim rečima u pitanju je medijski spin tužilaštva.

„Spin koji dolazi kao odgovor na prezentovani dokument iz kojeg se vidi da (specijalni državni tužilac) Vladimir Novović aktivno učestvuje kao tužilac u Katnićevom čedu zvanom „državni udar“, iz koga se navodno izuzeo, a drži ga pod „kontrolom“ i daje uputstva“, rekao je Jovanović, preneo je portal podgoričke Adria TV.

Novović se, tvrdi on, ovim sveo na nivo malog osvetoljbivog pisarčića koji ne može da istrpi opravdanu kritiku, već poseže za novim montiranjima kako bi opravdao Katnićev manir ponašanja.

„Indicija, tragova niti dokaza protiv Božovića nema, ali imamo kontinuitet zarobljenog tužilaštva, koje će, koliko sam informisan, uskoro krenuti da se obračunava i sa advokaturom”, zaključio je Jovanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!