AFERA O KRIPTOVALUTAMA I HAPŠENJE KVONA: Abazović zakazao za sutra sednicu Veća za nacionalnu bezbednost

V.K.

06. 06. 2023. u 23:00

PREMIJER Crne Gore Dritan Abazović zakazao je za sredu sednicu Veća za nacionalnu bezbednost.

АФЕРА О КРИПТОВАЛУТАМА И ХАПШЕЊЕ КВОНА: Абазовић заказао за сутра седницу Већа за националну безбедност

skupština.me/printskrin

Na sednici u "gluvoj sobi" će se raspravljati i o vezama uhapšenog južnokorejskog kralja kriptovaluta Hjeong Do Kvona i lidera Pokreta Evropa sad Milojka Spajića koje su navedene u pismu koje je osumnjičeni međunarodni prevarant prosledio premijeru Dritanu Abazoviću, ministru pravde Marku Kovaču i glavnom specijalnom tužiocu Vladimiru Novoviću.

Pozivi za prisustvo sednici su upućeni GST-u Vladimiru Novoviću i vrhovnoj državnoj tužiteljki Maji Jovanović. Pored predsednika Veća, predsednika Vlade Dritana Abazovića, članovi Veća su: ministar pravde i koordinator Biroa za operativnu koordinaciju Marko Kovač, ministar finansija Aleksandar Damjanović, ministar unutrašnjih poslova i koordinator Ministarstva odbrane Filip Adžić, vršilac dužnosti direktora Agencije za nacionalnu bezbednost Boris Milić, kao i predsednik Odbora za bezbednost i odbranu Skupštine Crne Gore Milan Knežević i njegov zamwnik Mevludin Nuhodžić.

Predsednik Pokreta Evropa sad Milojko Spajić prokomentarisao je odluku premijera Dritana Abazovića da sazove vanrednu sjednicu Veća za nacionalnu bezbednost.

- Ima li veće frke od gubitka funkcije za ljude koji nemaju alternativu od politike? Najbolje da se otkažu izbori dok se ne ispita korejski D.K. čuš mene Sinđa, a možda da se uključi i Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija - napisao je Spajić na Tviteru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

LOZNIČANI KOPALI TUNEL? Ovo su Srbi osumnjiceni za nesvakidašnju provalu u Viši sud u Podgorici, naručilac još nepoznat