SPP POVUKAO PODRŠKU SPAJIĆU: Iz stranke isključili i doskorašnjeg lidera Seida Hadžića

Марија Стевановић
Marija Stevanović

25. 05. 2023. u 09:15

POSLE nekoliko dana natezanja, Stranka pravde i pomirenja, nacionalna stranka Bošnjaka, povukla je podršku Pokretu Evropa sad i isključila iz stranke doskorašnjeg lidera Seida Hadžića, inače direktora Uprave za saradnju sa dijasporom. Do ovakvog poteza došlo je nakon što se na listi PES našlo njegovo ime, iako je prethodno dogovoreno da na njoj bude počasni predsednik te partije Hazbija Kalač.

СПП ПОВУКАО ПОДРШКУ СПАЈИЋУ: Из странке искључили и доскорашњег лидера Сеида Хаџића

milutin sekulović

Kada je afera izbila u javnost, Hadžić i potpredsednici Dalila Nišić i Aldin Muratović podneli su ostavke na funkcije u partiji, ali je izborna lista Evrope sad ostala nepromenjena, pa joj je na sednici Glavnog odbora SPP uskraćena podrška.

- Jednoglasnom odlukom Glavnog odbora odlučeno je da stranka povuče podršku Pokretu Evropa sad kao nepouzdanom partneru koji očigledno pokušava staviti pod svoju kontrolu, ne samo pojedince, nego i čitave partije. Na optužbe SPP odgovorili su iz Pokreta Evropa sad.

- PES je pokazao korektan odnos prema Stranci pravde i pomirenja (SPP) tako što je vanparlamentarnoj stranci ukazao poverenje, prihvativši da predsednik pomenute stranke bude na poziciji koja obezbeđuje parlamentarni status. Žalimo što je došlo do nesporazuma u okviru SPP-a za koji PES apsolutno nema nikakvu odgovornost - odgovorili su iz PES.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A POSLE ANTISRPSKE HISTERIJE: Albanci i Hrvati vređali Srbe, pa zaigrali kolo!