MILATOVIĆ POLOŽIO ZAKLETVU: U prvom redu sedeo Vučić, prisutan veliki broj zvanica iz regiona (FOTO/VIDEO)

V. K.

20. 05. 2023. u 12:13

PREDSEDNIK Crne Gore Jakov Milatović položio je danas zakletvu u Skupštini u Podgorici, čime je zvanično stupio na dužnost. Njegovoj inauguraciji je uz goste iz regiona prisustvovao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

МИЛАТОВИЋ ПОЛОЖИО ЗАКЛЕТВУ: У првом реду седео Вучић, присутан велики број званица из региона (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: V. Kadić

- Zaklinjem se da ću dužnost predsednika vršiti odgovorno, časno, savesno, pravedno i nepristrasno, po Ustavu i zakonu - izgovorio je Milatović tokom polaganja zakletve.

U prvom redu je sedeo predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pored srpskog člana Predsedništva Bosne i Hercegovine Željke Cvijanović.

Foto: V. Kadić

Foto: V. Kadić

Vučić je ranije danas stigao u Crnu Goru, gde se sastao sa liderima Demokratskog fronta Andrijom Mandićem i Milanom Kneževićem.

 

Fotografija sa sastanka objavljena je na zvaničnom Instagram nalogu predsednika Srbije, uz poruku:

- Na kratkom doručku u Zeti, sa starim prijateljima Andrijom i Milanom.

Inauguracija Milatovića najavljena je za podne, a nakon inauguracije uslediće ceremonija svečanog vojnog pozdrava na platou ispred Skupštine Crne Gore, saopšteno je iz parlamenta. Predsednik Crne Gore bira se na period od pet godina, na neposrednim izborima.

Milatović je treći predsednik od proglašenja nezavisnosti Crne Gore, 21. maja 2006. Pre njega je to bio Filip Vujanović u tri mandata, s tim što je prvi put izabran nakon uspostavljanja Državne zajednice Srbije i Crne Gore. Vujanovića je na predsedničkoj poziciji 2008. zamenio Milo Đukanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (54)

LETOVANJE OD 380 EVRA: Hit ponuda - avionom na 8, 11 ili 12 dana na ovoj destinaciji (FOTO)