NOVI SKANDAL U CRNOJ GORI: Evropol dostavio imena policajaca u Crnoj Gori koji na računima u bankama imaju preko 50 miliona

Novosti online

26. 04. 2023. u 11:44

MINISTAR zadužen za borbu protiv korupcije Zoran Miljanić potvrdio je danas da su inostrani partneri dostavili podatke o jednom broju policajaca koji na računima imaju preko 50 miliona evra, ali je objasnio da je reč o poverljivim podacima koji ne smeju biti plasirani u javnost.

НОВИ СКАНДАЛ У ЦРНОЈ ГОРИ: Европол доставио имена полицајаца у Црној Гори који на рачунима у банкама имају преко 50 милиона

Foto: M. Sekulović

"Podaci su označeni kao tajni, sa njima se ne sme baratati u javnosti, zbog nepoverenja prema određenim osobama u bezbednosnom sektoru. U jednom momentu došli smo u situaciju da ne dobijamo ovakve informacije partnera zbog curenja podataka", kazao je Miljanić u emisiji "Orugli sto" na Parlamentarnom kanalu.

Naglasio je da je ključ svih istraga u poslednjem periodu baziran na podacima dobijenim od Evropola i ostalih partnera.

"Da je bilo sreće te podatke bi imala naša policija. Ali kad nije u stanju da obezbedi valjane podatke kojima će hraniti tužilaštvo da sprovodi istrage, onda moramo kompletne procese bazirati na informacijama Evropola i partnerskih službi", saopštio je Miljanić.

Ocenio je da je crnogorska kriminalistička policija morala sve ove godine dati mnogo više.

Sudeći prema podacima istražnih organa iz naše države i inostranstva, jedan od policajaca koji na računu ima ovu sumu je odbegli Ljubo Milović, preneo je portal RTCG.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)