DECA U KLUPE KAD BUDU BEZBEDNA: Odluka roditelja đaka osnovne škole na Cetinju

Марија Стевановић
Marija Stevanović

20. 04. 2023. u 14:11

NAKON incidenta u dvorištu škole kada je učenice šestog razreda I. T. i A. M. napala vršnjakinja S. J., u prisustvu svoje majke, nastalo je usijanje u OŠ "Lovćenski partizanski odred" na Cetinju. Roditelji učenika VI-2 odeljenja na protestnom skupu u školskom dvorištu ukazali su na ugroženu bezbednost dece u školi. Doneli su radikalnu odluku, uprkos tome što je policijska patrola počela da obezbeđuje dvorište - decu neće puštati u školu dokle god im je ugrožena bezbednost.

ДЕЦА У КЛУПЕ КАД БУДУ БЕЗБЕДНА: Одлука родитеља ђака основне школе на Цетињу

rtv cetinje

- Odlučili smo da našu decu ne šaljemo u školu dok se ne reši problem sa roditeljem koji je direktno u vezi sa svim slučajevima nasilja u školi i hitno popravi video-nadzor - kazao je jedan od roditelja Peđa Muhadinović.

Podršku zahtevu roditelja dao je predsednik Saveta roditelja Slavko Janković, koji je istakao da se roditelji upliću u rešavanje problema na pogrešan način. Međutim, oštro mu je odgovorila Vesna Jočić, majka učenice S. J., koja je napala I. T. i A. M.

- Protest je smišljeni scenario kako bi uprava škole, odnosno predsednik Saveta roditelja Slavko Janković zaštitio v. d. direktorke Ivanu Mitrović, koju je preko svoje partije postavio na tu funkciju, i da prikrije nereagovanje po mojim zahtevima iz prethodnih meseci - rekla je Jočićeva. - Obraćala sam se sa ciljem da ga upoznam sa problemom vršnjačkog nasilja nad svojim detetom i da preventivnim reagovanjem zajedno učinimo da se deca homogenizuju, a ne još više prodube problemi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024