ODUSTANI, POZOVI BIRAČE DA GLASAJU BEČIĆA: Funkcioneri grupe građana "Ne damo Nikšić" i "Ne damo Mojkovac" uputili zahtev Jakovu Milatoviću

Марија Стевановић
Marija Stevanović

17. 03. 2023. u 22:15

NOVI potresi na crnogorskoj političkoj sceni par sati pred početsk izborne tišine - funkcioneri i odbornici grupe građana "Ne damo Nikšić" i "Ne damo Mojkovac" nastale uz "blagoslov" bivšeg premijera Zdravka Krivokapića i njegovih "omiljenih ministara" Milojka Spajića i Jakova Milatovića, čelnika Pokreta Evropa sad.

ОДУСТАНИ, ПОЗОВИ БИРАЧЕ ДА ГЛАСАЈУ БЕЧИЋА: Функционери групе грађана Не дамо Никшић и Не дамо Мојковац упутили захтев Јакову Милатовићу

Foto: M.Drobnjak

Oni su zatražili od Jakova Milatovića da povuče predsedničku kandidaturu i pozove birače da glasaju za lidera Demokrata Aleksu Bečića!

- Grupa građana "Ne damo Nikšić", koja je podržala Aleksu Bečića, a koju čine predsednica najvećeg Kluba odbornika u nikšićkoj vlasti, te potpredsednici i drugi funkcioneri grupe građana, potpuno su uvereni u pobedu Alekse Bečića. Naročitu podršku Bečić je zaslužio zbog same činjenice da je vizionarski i državnički uputio ponudu Evropi sad, koja je s njihove strane, potpuno nekorektno i nezrelo, okarakterisana kao "bizarna". Danas, kada su videli da su daleko od drugog kruga, kolege koje nemaju ni organizaciju ni infrastrukturu, već čisti entuzijazam, i mora se priznati, izvesnu popularnost, pozivaju onoga ko je nadomak drugog kruga i ko je siguran pobednik u drugom krugu da podrži njihovog kandidata - saopštila je dr Nada Krivokapić, iz Grupe građana "Ne damo Nikšić", uprkos tome što je bivši premijer Krivokapić nedvosmisleno podržao Milatovića u trci za predsednika Crne Gore.

- Zbog svega i činjenice da Aleksin rejting iz dana u dan raste po svim relevantnim, a ne Fejsbuk istraživanjima, pozivamo Jakova Milatovića da odustane od kandidature i pozove birače da glasaju Aleksu Bečića i priđe građanskom bloku koji smo formirali sa Demokratama, Urom i drugim organizacijama sa lokalnog i državnog nivoa - kaže dr Krivokapić u obraćanju javnosti u Crnoj Gori.

Oglasila se i Grupa građana "Ne damo Mojkovac" na čelu sa potpredsednikom Opštine Mojkovac, Goranom Palevićem, koji je podržao Aleksu Bečića. Oni pozivaju Jakova Milatovića i Evropu sad "da podrže iskusnog borca protiv DPS režima i čoveka koji je predvodio liste protiv DPS-a kada neki od kandidata nisu ni bili na listama".

- Aleksa je pokazao odgovornost i vizionarstvo kada je pozvao Evropu sad na formiranje građanskog bloka koji bi pobedio u prvom krugu. Ipak, kako je ta ponuda grubo odbijena, nejasno je otkud pojedinim fejsbuk NVO inicijativama pravo da uče iskusne borce protiv DPS režima kako se pobeđuje Đukanović. Ipak, Ne damo Mojkovac kao grupa građana koja je učestvovala na izborima, poziva Jakova Milatovića koji, prema relevantnim istraživanjima, nema šanse da se domogne drugog kruga, da pristupi građanskom bloku, podrži kandidata koji sigurno pobeđuje i pokvari već viđenu predstavu dva stara druga u drugom krugu. Aleksa Bečić je čovek bez mrlje u dugogodišnjoj karijeri, iza kojeg stoji ozbiljna partijska infrastruktura koja ključan preduslov za borbu sa DPS-om u drugom krugu i zbog toga je siguran pobednik kojeg svi treba da podrže - kaže se u saopštenju potpredsednika Opštine Mojkovac Gorana Palevića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista