MILO NEĆE U "TMINE SRPSKOG SVETA" Đukanović na konvenciji u Bijelom Polju: "Mrak je najgušći pred svitanje..."

V.K.

14. 03. 2023. u 15:18

PREDSEDNIČKI kandidat DPS-a Milo Đukanović je na konvenciji u Bijelom Polju rekao da njegovim izborom za šefa države, Crna Gora neće zabasati u tmine "srpskog sveta".

МИЛО НЕЋЕ У ТМИНЕ СРПСКОГ СВЕТА Ђукановић на конвенцији у Бијелом Пољу: Мрак је најгушћи пред свитање...

Foto: DPS

On je potom dodao da su ovi izbori "istorijska šansa koju ne smemo propustiti".

-Treći prioritet u mom novom mandatu biće ispunjavanje preostalih obaveza na putu ka punopravnom članstvu u Evropskoj uniji. Mi ćemo ispuniti sve pretpostavke i ubeđen sam da ću u svom sledećem mandatu uvesti Crnu Goru u Evropsku uniju, naveo je Đukanović, ističući da je započeo taj proces i da je vodio mnoge bitke.

-Suočavali smo se s našim, kao i regionalnim, i problemima koje Unija ima. Poznat mi je svaki korak koji smo prošli u procesu integracija, kao što znam svaki korak koji nam je preostao do krajnjeg cilja, a do njegovog ostvarenja nije ostalo još mnogo, ali mrak je najgušći pred svitanje, kazao je Đukanović.

Aktuelni predsednik Crne Gore je poručio da "trojica od četvorice mojih protivkandidata su alumnisti SNP-a, a četvrti se hvali da mu je tata osnivač".

-Za sve važi isto: ne možete biti na čelu Crne Gore a podržavati paljenje njene zastave; ne možete pozivati građane srpske nacionalnosti da ne poštuju Ustav Crne Gore, a pretendovati da budete njen ustavni predsednik; ne možete pisati članovima Senata SAD da ne prime Crnu Goru u NATO, a hoćete da budete na njenom čelu; ili moliti investitore da ne ulažu u Crnu Goru; ne možete biti na čelu Crne Gore a da ne navijate za njenu reprezentaciju; ne možete biti na čelu Crne Gore a učestvovati u donošenju odluka o prekomernom korišćenju sile državnog aparata protiv svojih građana koji čuvaju dostojanstvo Crne Gore, istakao je Đukanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (11)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju