CRNA GORA BIRA PREDSEDNIKA 19. MARTA: Danijela Đurović raspisala izbore za šefa države

V.K.

16. 01. 2023. u 14:41

PREDSEDNICA Skupštine Crne Gore Danijela Đurović raspisala je predsedničke izbore za 19. mart, objavljeno je na sajtu Skupštine.

ЦРНА ГОРА БИРА ПРЕДСЕДНИКА 19. МАРТА: Данијела Ђуровић расписала изборе за шефа државе

Foto V. Kadić

Saglasno članu 89 Ustava Crne Gore i članu 2 Zakona o izboru Predsednika Crne Gore, predsednik Skupštine Crne Gore je ovlašćen i dužan da raspiše izbore za predsednika Crne Gore najkasnije 120 dana pre isteka mandata predsednika Crne Gore.

Nakon objavljivanja konačnih rezultata na izborima 2018. godine sadašnji mandat predsedniku Crne Gore započeo je polaganjem zakletve pred poslanicima u Skupštini Crne Gore 20. maja 2018. godine, tako da je poslednji dan roka za raspisivanje izbora 19. januar 2023. godine, piše u saopštenju Skupštine.

Imajući u vidu da su u aprilu veliki verski praznici sve tri najbrojnije konfesije u Crnoj Gori, ocenjeno je da je najprimerenije i najadekvatnije da termin za održavanje izbora bude 19. mart 2023, navodi se u saopštenju.

BONUS VIDEO  - "NIKADA VIŠE NEĆEMO SLATI DECU U SARAJEVO": Ovo je hotel u kom su napadnuta srpska deca

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)