INSTITUT "IGALO" TRI DANA DELE OD STEČAJA: Rok za uplatu avansa iz Fonda zdravstva ističe 13. januara

V.V.

10. 01. 2023. u 20:35

I NA početku nove godine deblokada računa neizvesnom čini sudbinu Instituta “Dr Simo Milošević“.

ИНСТИТУТ ИГАЛО ТРИ ДАНА ДЕЛЕ ОД СТЕЧАЈА: Рок за уплату аванса из Фонда здравства истиче 13. jануара

Foto: V.V.

Nije ispunjen  dogovor rukovodstva sa premijerom Dritanom Abazovićem, postignut 28. decembra, da će avansom Fonda zdravstva od 1,2 miliona evra ovaj problem privremeno biti rešen. Krajnji rok za uplatu je 13. januar.

- Račun Instituta u kontinuitetu je u blokadi, i ako sredstva ne budu uplaćena do 13. januara, kada ističe 60 dana,  to vodi u stečaj - kaže  v.d. direktora dr Savo Marić. – Ako želimo da pomognemo Institutu i makar kratkoročno izađemo iz problema deblokiranjem računa, ta uplata mora da legne do petka, u vreme koje omogućuje našem finansijskom direktoru, odnosno finansijama Instituta, da završe posao i preusmere sredstva tamo gdjeje potrebno.

U odnosu na ovo Marić komentariše da je sastanak sa Abazovićem morao da bude organizovan ranije, tim pre što je  komplikovana procedura prenosa sredstava od Vlade, preko Fonda zdravstva, do računa Instituta Igalo.

Podsetićemo, zaposlenima u Institutu još nisu isplaćene novembarske zarade, što dodatno otežava situaciju.

-Žao mi je što nismo uspeli to da isplatimo zarade. Očekivao sam  veći senzibilitet ljudi iz Podgorice, i da to da završimo. Na žalost, do sada nismo, ali nadam se da ćemo uspeti  ove sedmice kada će verujem novac leći na račun Instituta –  objasnio je Marić.

Dug  Instituta iznosi oko 30 miliona evra. Devet miliona evra sa kamatama iznosi dug prema Jugobanci Beograd u stečaju. Po pravosnažnim presudama radnika za neadekvatno obračunate koeficijente potražuju još oko šest miliona evra.

BONUS VIDEO - ZBOG NAPADA NA LEKARE HITNE: U Crnoj Gori protesti zaposlenih u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Da li znate po kom srpskom velikanu je nazvana ulica koja povezuje Savski trg i Kulu Beograd?

Da li znate po kom srpskom velikanu je nazvana ulica koja povezuje Savski trg i Kulu Beograd?

BEZ poštovanja istorije i čuvanja sećanja na velikane koji su nas svojim besmrtnim delima u prošlosti zadužili nema ni svetle budućnosti. Vođen ovim univerzalnim životnim geslom, Belgrade Waterfront nije propustio da, podižući najmodernije naselje u Srbiji, čitavu desnu obalu Save premreži novim saobraćajnicama koje predstavljaju svojevrstan omaž slavnim istorijskim ličnostima.

23. 05. 2024. u 16:00 >> 12:26

Komentari (0)

I RUSI SU ZATEČENI: Evo kakvu je sad odluku doneo Ramzan Kadirov