NOVI INVESTICIONI ZAMAH U HERCEG NOVOM: Od uređenja šetališta, do izgradnje škole u Igalu

V.V.

04. 01. 2023. u 17:30

GODINAMA unazad najavljivani neki od kapitalnih hercegnovskih projekata biće realizovani ove godine.

НОВИ ИНВЕСТИЦИОНИ ЗАМАХ У ХЕРЦЕГ НОВОМ: Од уређења шеталишта, до изградње школе у Игалу

Foto: V.V.

Prema rečima predsednika Herceg Novog Stevana Katića, na listi prioriteta je uređenje šetališta u Igalu, od nekadašnjeg restorana Baron do Titove vile. Početak radova očekuje se već 10. januara. Ugovorom sa Upravom za kapitalne projekte predviđeno je finansiranje  iz državnog budžeta. Reč je o iznosu od oko 3, 5 miliona evra.

- Tokom januara, ili februara, Morsko dobro raspisaće tender za rekonstrukciju šetališta od Hotela Plaža do Meljina, što će prema planu koštati oko 1,5 miliona evra. Ubrzo bi trebalo da počne i izgradnja glavne saobraćajnice na Luštici. Taj projekat vredan je osam miliona. Samo za eksproprijaciju zemljišta obezbeđen je jedan milion. Sledi i izbor izvođača  za izgradnju vodovoda na Luštici - rekao je Katić.   

Raspisan je tender za izgradnju autobuske stanice u Igalu, ali niko nije odgovorio na ponudu. Uzrok su verovatno duge i zahtevne procedure, ali i pokretanje većeg broja investicija ne samo u Herceg Novom.

- Dva puta se tako odustalo od izgradnje pasarele u Bijeloj - objasnio je predsednik Herceg Novog. - Raspisan je krajem 2022. godine tender za dogradnju Dnevnog centra za boravak starijih od 27 godina. Na listi planova je i sanazija klizišta kod Kanli kule, kao i potpuna rekonstrukcija stare škole u Srbini i izgradnja nove školske zgrade u Igalu.

BONUS VIDEO - MOST BUDUĆNOSTI I SPAJANjA SRBIJE I CRNE GORE: Igor Mirović, na otvaranju Srpske kuće u Beranama

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)