OD DUBROVNIKA MOREM: Nova brodska linija povezaće Crnu Goru sa Hrvatskom

I. D. S.

25. 05. 2024. u 06:15

BUDVA i Dubrovnik će od ovog leta biti povezani brodskom linijom, najavili su juče premijer Miloko Spajić, ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović, te izvršni direktor hrvatske kompanije „Kompas“ Bojan Aljinović.

ОД ДУБРОВНИКА МОРЕМ: Нова бродска линија повезаће Црну Гору са Хрватском

printskrin/rtcg

Brod će ploviti dva puta dnevno iz oba pravca, dok će cena najverovatnije biti 55 evra za jedan pravac, odnosno 69 za oba.

Luka Budva od ovog leta, tačnije, od 29. juna biće povezana pomorskom linijim sa Dubrovnikom. Prevoz do hrvatske obale biće moguć dva puta dnevno sve do kraja septembra, a kapacitet broda je 242 putnika. Cena karte za jedan pravac, prema trenutnim kalkulacijama, iznosiće 55 evra za jedan smer, dok će povratna koštati 69 evra.

-Ovo je bitno za turističku ponudu Crne Gore i imaćemo benefit od toga i tokom sezone i posle toga. Naš gost je putovao od Zagreba do Dubrovnika, pa je išao velikim kolonama od Ćilipa do naše granice, gde je saobraćaj vrlo intenzivan. Pomorski prevoz pomoći da se takva situacija olakša i da imamo bolju povezanost Budve i Dubrovnika koje je jedno od najbitnijigh mesta u toj zemlji. Ovo je jako važna vest imajući u vidu koliko su ceste uske i kakve su gužve. To je ispomoć dok ne napravimo brze cste i auto puteve za jedno pet, šest godina - poručio je Spajić.  

Naglasio je i da najava nema veze sa loklanim izborima koji se sutra održavaju u Budvi, a da se o ovome govrilo još pre nekoliko nedelja, ali i početkom godine napomenuo je Radulović.

Aljinović, koji je na čelu kompanije čiji brod „Antonija“ će ploviti na realciji Budva – Dubrovnik kazao je da imaju decenijsko iskustvo u brodarskom prevozu, te da će se na ovaj način olakšati i prevoz putnika između Hrvatske i Crne Gore.

- Imamo veliki broj gostiju koji idu u Crnu Goru svi su zaintersovani da ovo uspe na komercijalnim osnovama i da u letnjim mesecima olakšamo prevoz putnika. Linija je zamišljena da se plovi svaki dan dva puta dnevno, sa jutarnjim polaskom iz Dubrovnika za Budvu,  i vraća se u Dubrovnik i isto tako u popodnevnim satima - pojasnio je Aljinović.

Osim povezivanja sa Hrvatskom, premijer je saopštio i da se radi na povezivanju sa Italijom, te postoji mogućnost da će se ovog leta saobraćati na relaciji Bar – Ankona.

-Moguće je da će se na toj niji ploviti od 3. jula, te da će osim putnika, biti moguć i prevoz vozila. Pregovori su još uvek u toku, naredni sastanak je 3. juna, pa ćemo da vidimo šta će biti ihod – kazao je Spajić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ALBANCI NAPALI SRPSKE NAVIJAČE! Počeli tuču na EURO 2024, ali kada se čulo Juriiiš! - nisu se proveli dobro (VIDEO)