BIO JE VELIKI ERUDITA I PATRIOTA: Vučić uputio saučešće povodom smrti Miladina Kovačevića

Novosti online

25. 05. 2024. u 14:08

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić uputio je saučešće povodom smrti direktora Republičkog zavoda za statistiku dr Miladina Kovačevića.

БИО ЈЕ ВЕЛИКИ ЕРУДИТА И ПАТРИОТА: Вучић упутио саучешће поводом смрти Миладина Ковачевића

Foto: Novosti

- Sa tugom sam primio vest o smrti dr Miladina Kovačevića, jednog od najvećih stručnjaka u oblasti statistike i uvaženog člana najrelevantnijih globalnih organizacija i instituta u ovom domenu, kazao je Vučić

- Veliki erudita i patriota, perfekcionista u svakom poslu, dr Kovačević je postavljao pred sebe i svoje zaposlene najviše standarde, bez obzira na zadatak koji je bio pred njima. Zaljubljenik u preciznost matematike, postepeno je širio oblasti statističkih ispitivanja, a neke od analiza i projekcija koje se odnose na budućnost naše zemlje i po nekoliko decenija unapred, svedoče o njegovoj viziji Srbije, koju je voleo više od svega.

Dr Kovačević je bio i jedan od retkih vrhunskih stručnjaka koji je rukovodio najtežim i najopsežnijim statističkim akcijama u vreme raspada bivše Jugoslavije, kada je stručno, odgovorno i profesionalno, bez obzira na početak ratnih sukoba, završio posao u gotovo nemogućim uslovima, naglasio je Vučić.

On je, kako je Vučić naveo, dostojanstveno  podnosio i sramne verbalne, ali i fizičke napade onih kojima su čast, ljudskost i profesionalizam nepoznate kategorije.

- Kao naučnik svetskog glasa, nastavio je pošteno i savesno da obavlja svoje odgovorne dužnosti na poslu kojem je bio posvećen iskreno i do kraja, kao što je bio odan i svojoj Srbiji. Izražavam duboko saučešće porodici, prijateljima, kolegama i poštovaocima dr Miladina Kovačevića. Neka počiva u miru, navodi se u saučešću predsednika Vučića, saopšteno je iz službe za saradnju s medijima predsednika Republike.


 

BONUS VIDEO: SRBIJU NIKOME NEĆEMO DATI: Snažne završne reči predsednika Vučića na mitingu u Čačku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A ONDA SU SRBI POČELI SA ZLOČINOM! Rusija ismeva Nemačku, oduševljena šta su Srbi uradili pred meč sa Engleskom! (VIDEO)