"IZDAJA, IZDAJA!": Haos u Podgorici, policija dala pristalicama DPS pet minuta da se povuku (FOTO/VIDEO)

I. D. S. - V. K.

12. 12. 2022. u 18:28

USVAJANjEM Zakona o predsedniku Crne Gore, prvo uz povike nezadovoljstva i zvižduke okupljenih građana, počeo je haos u Podgorici!

ИЗДАЈА, ИЗДАЈА!: Хаос у Подгорици, полиција дала присталицама ДПС пет минута да се повуку (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: I. D. S./V. K.

Građani okupljeni kao pripadnici i simpatizeri pokreta "Ima nas", koji su danas došli kako bi pratili da li će biti usvojen zakon i koji su najavili da će regovati u slučaju njegovog usvajanja, počeli su da se okupljaju pre 12 sati. 

Kada se oko 18 časova začulo da je zakon većinom odbornika usvojen, iako su vođe pokreta pozivale na uzdržanost, odmah je krenuo haos. Prema pripadnicima policije poletele su kamenice i baklje, oni su uzvratili suzavcem!

Policija ih je upozorila da će upotrebiti mere prinude ukoliko se ne povuku za pet minuta.

Neki su srušili zaštitnu ogradu i vređaju policiju. Skandiraju:

- Ua srbijanski žandarmi,  što ste na nas digli hajku četničku vam ... majku, Dritane pederu, izdaja, izdaja... Idite na Kosovo... E viva Montenegro!

Kako javljaju novinari "Novosti", policija poziva na razlaz, okupljeni odbijaju, tu su i poslanici DPS Danijel Živković i Aleksandar Bogdanović, pokušavaju da ubede ljude da odu, ali bezuspešno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (9)

PRIORITET ELENA GRUPE:Sprečiti stečaj u Vektra Boki