PATRIOTIZAM MEREN METROM KVADRATNIM: Lojalnost 480 pristalica DPS plaćena sa 25 miliona iz budžeta

V. K.

10. 12. 2022. u 06:45

ZA deset godina vlasti Demokratske partije socijalista iz državnog budžeta utrošeno je 25 miliona evra za rešavanje stambenog pitanja 175 funkcionera i 405 nižih činovnika, 119 stanova podeljeno je za vreme tehničkog mandata vlade Duška Markovića.

ПАТРИОТИЗАМ МЕРЕН МЕТРОМ КВАДРАТНИМ: Лојалност 480 присталица ДПС плаћена са 25 милиона из буџета

Foto: Skupština CG

Stanove su dobili specijalni tužilac Saša Čađenović, Lidija Vukčević i Beselin Vukčević. Vesna Medenica je dobila stan iako je već imala kuću.

Ove podatke saopštila je poslanica Demokratskog fronta Jelena Božović, ocenivši da je mera patriotizma članova bivšeg režima bio metar kvadratni.

- Takozvani patriotizam o kojem toliko govore članovi bivšeg režima ima svoju jedinicu mere, a to je metar kvadratni. Toliko vole svoju državu, da su sebi obezbedili stotine kvadrata stambenih i poslovnih prostora - istakla je Božovićeva.

Priča je aktuelizovana kroz "slučaj stanovi" koji je podigao tenzije u državi. U međuvremenu Specijalno državno tužilaštvo formiralo je predmet po krivičnoj prijavi Vlade od 13. oktobra ove godine, istražujući rad Komisije za stambena pitanja na čijem je čelu tokom mandata Demokratske partije socijalista bio njen poslanik Predrag Bošković. Istragom tužilaštva su osim Boškovića obuhvaćeni Budimir Šegrt, Suad Numanović, Ivan Brajović, Sanja Vlahović, Damir Šehović, Dragica Sekulić, Dražen Miličković, Suzana Pribilović. Osman Nurković, Jelena Radonjić i Aleksandar Jovićević. SDT je zatražio od Skupštine odobrenje za ukidanje imuniteta poslanicima Boškoviću, Brajoviću, Šehoviću, Pribilovićevoj i Dragici Sekulić. Sumnja se da su oni pričinili milionsku štetu državi dodelom ekskluzivnih stanova i donošenjem odluka o stambenoj politici.

 

OBEŠTEĆENjE

- MORAMO naći načina da se obešteti država. Očekujem od kolega da podržimo predlog i stanemo na kraj bahatom ponašanju onih koji misle da država treba da reši i stambeno pitanje njihovih potomaka - kazala je potpredsednica Skupštine Branka Bošnjak iz Pokreta za promene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)