BORO LUČIĆ IZABRAN ZA NOVOG DIREKTORA HERCEGNOVSKOG VODOVODA – Dosadašnju direktorku Oliveru Doklestić podržalo 111 radnika

V.V.

21. 11. 2022. u 23:59

Odbor direktora hercegnovskog Vodovoda i kanalizacije odlučivao je danas o izboru direktora i premda je jedan od članova juče dao ostavku a drugi javio da je bolestan, njih troje je odlučilo da na ovu zahtevnu funkciju imenuje magistra Bora Lučića. Odluku moraju da verifikuju odbornici Skupštine opštine.

БОРО ЛУЧИЋ ИЗАБРАН ЗА НОВОГ ДИРЕКТОРА ХЕРЦЕГНОВСКОГ ВОДОВОДА – Досадашњу директорку Оливеру Доклестић подржало 111 радника

Foto: V.V.

Pred sednicu Upravnog odbora okupilo se nekoliko desetina radnika koji su članovima predali peticiju sa 111 potpisa podrške dosadašnjoj direktorici Oliveri Dolestić. Druga peticija sa 117 potpisa upućena je Skupštini opštine sa inicijativom da u Upravnom odboru bude i predstavnik zaposlenih koga sada nema.

Predsednica Odbora direktora Mirela Perušković objasnila je da su odluku doneli nakon obavljenog razgovora sa tri kandidata, magistrom Borom Lučićem, Oliverom Doklestić i Gospavom Milović. Član Odbora direktora Goran Stanovčić ukazao je na pritiske oje su trpeli proteklih dana.

-Juče ujutro član Upravnog odbora Dejan Kulinović podneo je ostavku, a jutros nas je Branko Đurović obavestio da zbog bolesti ne može da dođe. Pritisak je bio ogroman, mislim da smo doneli ispravnu odluku. Po našem mišljenju magistar Boro Lučić ima najjače reference i ponudio je najbolji plan i program ua budućih pet godina i za ovo preduzeće – objasnio je Stanovčić.

U ime okupljenih radnika Vuko Porobić rekao je da je dosadašnja direktorka Olivera Doklestić obavila jako dobar posao vodeći preduzeće i time zaslužila njihovu podršku.

- Skupili smo 111 potpisa podrške zaposlenih. To nema političku pozadinu, već smo vođeni ličnim osećanjem i željom da damo podršku, kako bi u narednom periodu nastavili da još bolje radimo i doprinosimo i ovoj firmi i gradu.

Druga peticija upućena je jer u Upravnom odboru nema predstavnika zaposlenih, a smatraju da su time uskraćeni jer se ne čuje njihovo mišljenje.

-Zbog toga smo uputili inicijativu predsedniku Skupštine i nadamo se da će to uzeti u obzir, kada ova odluka bude na dnevnom redu. Jedan od članova je podneo ostavku, pa je to prilika da se naš predlog uzme u obzir – objasnio je Porobić.

Magistar građevinarstva Olivera Doklestić bila je na čelu hercegnovskog Vodovoda od 2017. godine, dok je magistar Boro Lučić donedavno obavljao funkciju u Upravi javnih radova u prethodnom mandatu Vlade.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA "NOVOSTI": Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

NEMA pravog ljubitelja tenisa koji bi mogao da nabraja velikane "belog sporta", a da zaboravi na "rumunskog lakrdijaša" Ilijea Nastasea, originalnog "lošeg momka" tenisa. Nekada prvi igrač planete u ekskluzivnom razgovoru za "Novosti" govorio je o dokumentarnom filmu snimljenom o njemu, srpskom narodu, šljivovici, a neizbežna tema bio je najbolji teniser svih vremena - Novak Đoković.

22. 05. 2024. u 20:00 >> 20:57

Komentari (0)

I RUSI SU ZATEČENI: Evo kakvu je sad odluku doneo Ramzan Kadirov