KONTROLNO SASLUŠANJE: Nehumano postupanje prema mitropolitu Amfilohiju

V.K.

15. 11. 2022. u 09:55

SKUPŠTINSKI Odbor za politički sistem održaće kontrolno saslušanje na temu „Nehumano i šikanozno zadržavanje mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija Radovića u prostorijama Centra bezbednosti Podgorica, 22. juna 2020. godine".

КОНТРОЛНО САСЛУШАЊЕ: Нехумано поступање према митрополиту Амфилохију

Foto Luka Zeković

Na sednicu su pozvani ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić, direktor uprave policije Zoran Brđanin, načelnik Centra bezbednosti Podgorica Goran Jokić, v. d. vrhovnog državnog tužioca Maja Jovanović, postupajući tužilac Nikola Boričić, zaštitnik ljudskih prava i sloboda Siniša Bjeković i predstavnik Mitropolije crnogorsko-primorske.

Predsednik Odbora Momo Koprivica je, kako je navedeno u saopštenju, predložio ovaj dnevni red sa ciljem saznavanja istine i omogućavanja javnosti prava da zna sve okolnosti pod kojima je došlo do ponižavajućeg postupanja prema mitropolitu Amfilohiju, a što je i konstatovala institucija zaštitnika ljudskih prava i sloboda.

Naveo je da „raspolaže određenim konkretnim saznanjima, kao i da je vreme da dođe do pune istine o postupanju organa vlasti u ovom slučaju, do pune istine o tome ko je i po čijem nalogu izložio ponižavajućem postupanju mitropolita Amfilohija u prostorijama CB Podgorica, ko je i po čijem nalogu više časova zadržavao Mitropolita i nakon naloga tužioca da se pusti na slobodu, te ko treba da snosi odgovornost za ovaj događaj”.

- Bez istine nema pravde i vladavine prava, a bez pravde i vladavine prava neće ni biti prosperiteta našeg društva - zaključio je Koprivica.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!