PRIZNANJE I NOVINARKI „NOVOSTI“: Herceg Novi slavi dan grada, odlučeni dobitnici oktobarskih nagrada i povelja

V.V.

27. 10. 2022. u 10:08

HERCEG Novi cele ove godine slavi 640 godina od osnivanja, a sutra (28. oktobar) i Dan grada, dan oslobođenja nakon Drugog svetskog rata.

ПРИЗНАЊЕ И НОВИНАРКИ „НОВОСТИ“: Херцег Нови слави дан града, одлучени добитници октобарских награда и повеља

Foto: Printskrin

Na svečanoj sednici SO u Dvorani Park biće između ostalog uručena najznačajnija priznanja grada. Dobitnici Oktobarske nagrade su po odluci devetočlanog žirija Boro Lučić, Vitka Vujnović i Patronažna služba Doma zdravlja. Povelja grada pripala je Branki Bukovec iz Novog Mesta i Zoranu Dojčinoviću, bivšem Konzulu Srbije u Herceg Novom.

Oktobarska nagrada i Povelja Herceg Novog dodeljuju se u znak priznanja za izuzetne rezultate u radu i najviša ostvarenja u oblasti privrede, društvenih i drugih delatnosti.

Boro Lučić, bivši direktor Agencije za razvoj i izgradnju Herceg Novog i Uprave javnih radova Crne Gore, nagrađen je na predlog Mesne zajednice Kruševice. Novinar i publicista Vitka Vujnović, dopisnik Večernjih novosti, nagrađena je na predlog Radio-televizije Herceg Novi, NVO Ruke, Kulturno-sportskog centra Diano, Muzičke škole, galerije Sju Rajder, i više pojedinaca, dok je Patronažnu službu kandidovalo 85 građana. Omladinski centar i Milijan Mijović predložili su Branku Bukovec, a Matica Boke, SPKD Prosveta, Srpski soko i Kolo srpskih sestara Zorana Dojčinovića.

Svečanoj sednici SO prethodiće polaganje venaca na spomen-obeležjima na Sat kuli, kod manastira Savina i spomenika Bezmetković na Savini. Podsetićemo, tokom oktobra, pod nazivom Novi vidici, organizovan je u čast grada i značajnih jubileja niz kulturnih i sportskih programa koji se završavaju 30. ovog meseca, a do tada su planirani: Međunarodni bućarski turnir Meljine, utakmica košarkaških veterana „Gradu s ljubavlju“ koja će biti odigrana u Sportskom centru Igalo, zatim koncert Kulturno-umetničkog društva „Sloga“ sa gostima i „Ulična trka oslobođenja Herceg Novog“.

BONUS VIDEO - NAJTEŽA BORBA PROŠLE GODINE: Posetili smo kovid bolnicu u Kruševcu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati