NESTALI ZLATNI ZUB I BURMA: Bura nakon smrti štićenice Doma za stare u Bijelom Polju

M. S.

27. 10. 2022. u 07:20

BRAĆA Blažo i Ranko Stamatović iz Danilovgrada izazvali su buru izjavom da je neko nakon smrti njihove tetke C. B. u Domu starih u Bijelom Polju, 19. oktobra, skinuo zlatnu burmu sa njene desne ruke, odnosno zlatni zub iz vilice.

НЕСТАЛИ ЗЛАТНИ ЗУБ И БУРМА: Бура након смрти штићенице Дома за старе у Бијелом Пољу

Dom starih u Bijelom Polju, Foto JU Dom starih

Blažo Stamatović kaže da je tokom razgovora sa socijalnom radnicom saznao da njihova tetka nema novca i dragocenosti, na šta je ukazao da ima burmu na domalom prstu desne ruke.

- Socijalna radnica odgovorila nam je da burme nema. Kada smo došli, pogledali smo telo tetke i videli da nema burme. Otvorio sam njena usta i video da joj je izvađen zub iz gornje vilice, na kom je bila zlatna krunica. Uznemirio sam se. Nisam mogao ni da sanjam da se takvo nešto može dogoditi kod nas. Vikao sam na osoblje, tražeći odgovor - ko je skrnavio telo moje tetke.

Kada je na poziv zaposlenih doma stigla policija, Stamatović je rekao da tetka nije išla kod zubara gde bi joj eventualno mogao biti izvađen zub.

- Nakon pet sati, koliko smo izjave davali moj brat, inače tetkin staratelj, ja i socijalni radnici, preuzeli smo tetkino telo i otišli u Danilovgrad da je sahranimo - priča Stamatović.

- Ne očekujem da će zlati zub i burma biti pronađeni, ali ovo treba razrešiti, kako niko nikada ne bi prošao kroz slično iskustvo i doživeo bol sa kojom smo se mi suočili,

On kaže da je njegova tetka bila dementna i da je u Dom smeštena 18. juna 2021. godine.

Tvrdi i da joj je do smrti nestalo desetak mobilnih telefona, ali da su oni uvek donosili novi, misleći da ih je negde zagubila.

ZUBARSKI KARTON

POLICIJA je uradila svoj posao. Uzeta je dokumentacija, a sa njom i zubarski karton.

Rasvetljavanje slučaja je pre svega u našem interesu, jer se radi o optužbama na koje ne možemo ostati ravnodušni - kaže za "Novosti" direktor Doma za stara lica u Bijelom Polju Radosav Nišavić.

BONUS VIDEO: 

DROGA PRONAĐENA U ŠUMI: Akcija policije u Batajnici

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)