CRNA GORA PROMOTER EVROPSKIH VREDNOSTI: Razgovori Mila Đukanovića u Pragu, tema bila i vojna operacija u Ukrajini

V.K.

07. 10. 2022. u 00:01

PREDSEDNIK Crne Gore Milo Đukanović poručio je sa sastanka u Pragu da će zvanična Podgorica nastaviti da afirmiše evropske vrednosti.

ЦРНА ГОРА ПРОМОТЕР ЕВРОПСКИХ ВРЕДНОСТИ: Разговори Мила Ђукановића у Прагу, тема била и војна операција у Украјини

Foto: Kabinet predsednika CG

Crna Gora će nastaviti da igra važnu ulogu promotera evropskih vrednosti na zapadnom Balkanu, poručio je predsednik Crne Gore Milo Đukanović nakon prvog sastanka Evropske političke zajednice održanog u Pragu. 

- Nije reč o alternativi članstvu u EU već o širem okviru koji uključuje i zapadni Balkan u razgovore o rešavanju aktuelnih problema. Logično da su teme sastanka bile vezane za bezbednost i energetsku stabilnost svih evropskih država. Najaktuelnija tema bila je ruska agresija na Ukrajinu. Na sastanku je ponovljena rešenost svih evropskih država da pruže punu pomoć Ukrajini - rekao je Đukanović.

On je skrenuo na trenutak pažnju na implikacije ukrajinske krize na prostor zapadnog Balkana.

- Da ukažem da je nažalost ruskim hibridnim delovanjem devastiran sistem vrednosti, da se zapadni Balkan nalazi u lošijem stanju u odnosu na period od pre nekoliko godina. Bez obzira na političku krizu u Crnoj Gori, postoji kod nas čvrsta rešenost da se stabilizuju političke prilike, da dobijemo vladu koja će voditi Crnu Goru putem evropskog prosperiteta. I da će Crna Gora nastaviti da igra važnu ulogu prometera evropskih vrednosti na zapadnom Balkan - zaključio je Đukanović.

BONUS VIDEO - DELIMIČNA MOBILIZACIJA U TOKU: Novi regruti okupljaju se u Sevastopolju, Kemerovu i Jakutsku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)