LEKARIMA PONOVO SUDE: Prošlo osam godina od infekcije u bolnici u Bijelom Polju

M. S.

29. 09. 2022. u 07:11

OSAM godina od infekcije pet beba u Opštoj bolnici u Bijelom Polju, nakon čega je jedna umrla u Kliničkom centru Crne Gore u Podgorici, posle više presuda, žalbi, vraćanja na ponovno suđenje, odluke Apelacionog suda, Vrhovni sud Crne Gore je doneo odluku da se održi novo suđenje optuženim lekarima i da je za to nadležan Viši sud u Bijelom Polju.

ЛЕКАРИМА ПОНОВО СУДЕ: Прошло осам година од инфекције у болници у Бијелом Пољу

Foto V. N.

Zbog sumnje da su počinili krivično delo teško delo protiv zdravlja ljudi, u vezi sa krivičnim delom nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti, pred sudom će se 24. oktobr naći dr Tomislav Tomo Jerećić, u to vreme direktor Opšte bolnice u Bijelom Polju, dr Haka Tahirović, tadašnja načelnica Odeljenja neonatologije, tadašnji šef Odeljenja ginekologije i akušerstva dr Zvonko Puletić i pedijatar dr Jela Cimbaljević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

MNOGI ĆE SE IZNENADITI: Kako se NJegoš zapravo zvao? Oslovljavali su ga sa Petar i Rade, ali je njegovo kršteno ime bilo drugačije

MNOGI ĆE SE IZNENADITI: Kako se NJegoš zapravo zvao? Oslovljavali su ga sa Petar i Rade, ali je njegovo kršteno ime bilo drugačije

VLADIKA PETAR II Petrović NJegoš bio je i ostao upamćen kao vrlo harizmatična ličnost, markantni vladar, ali i duboko prosvetljena misaona figura o čemu svedoče njegova znamenita književna dela. Iako su u usmenoj tradiciji i pisanoj istoriji njegov lik i delo opšte poznati, neki bitni detalji iz njegovog života slabo su poznati.

08. 12. 2022. u 18:51

Komentari (0)

POČELA OKUPACIJA SEVERA KOSOVA I METOHIJE: Kurti poslao više od 300 specijalaca na sever; Beograd ima odgovor