VLASNIK HOTELA U BUDVI TVRDI DA SU MU NA SILU ISELILE GOSTE: Inspektori za privredni kriminal preuzeli slučaj

B. DABIĆ

28. 08. 2022. u 12:47

U TOKU je epidemiloško istraživanje, a rezultati epidemiološkog nalaza biće poznati za pet do sedam dana kada bi trebalo biti precizirano šta je uzrok trovanja oko 100 turista u Budvi.

ВЛАСНИК ХОТЕЛА У БУДВИ ТВРДИ ДА СУ МУ НА СИЛУ ИСЕЛИЛЕ ГОСТЕ: Инспектори за привредни криминал преузели случај

Foto: B. Dabić

Turista koji su imali simptome trovanja bili su smešteni u budvanskom hotelu „Loza”. Hotel je zatvoren, međutim, još nije utvrđeno kako i gde je došlo do trovanja, šta je uzrok trovanja. Iz zdravstvenih ustanova u Baru, Kotoru i Cetinju je potvrđeno da su svi pacijenti, uglavnom turisti iz Poljske, Slovačke i Slovenije, otpušteni iz bolnica gde su bili hospitalizovani u noći između petka i subote.

Instituta za javno zdravlje potvrdili su da su strani državljani, koji su imali simptome trovanja dobrog zdravstvenog stanja. Uprava za bezbednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove nakon prijave trovanja izvršila je uzorkovanje iz restorana "Loza" i zabranila služenje hrane.

Turistička inspekcija zapečatila je hotel "Loza" u Budvi, koji nema odobrenje za rad, navela je vršilac dužnosti direktora crnogorske Uprave za inspekcijske poslove Ana Vujošević.

Ona je podsjetila da je turističkoj inspekciji ovo osmi put u protekla tri meseca da pečati budvanski hotel "Loza", a sedmi put je pečat skinut, zbog čega je inspekcija slučaj prijavljivala Osnovnom državnom tužilaštvu Kotor.

Inspektori za privredni kriminal preuzeli su slučaj hotela "Loza" u Budvi, u kome je bilo smešteno oko stotinu inostranih turista koji su se pre dve noći otrovali, kako bi se utvrdilo ko je napravio propust da hotel i pored toga što ga je Turistička inspekcija sedam puta pečatirala, podnošene krivične prijave zbog skidanja pečata, uredno radio naočigled državnih institucija. Sledi istraga kako je hotel tokom celog leta radio, imao organizovane grupe gostiju, iako nije imao dozvolu za rad. Iako je zakupac hotela tvrdio da je resorno ministarstvo prvo izdalo dozvolu, a potom je povuklo, u Turističkoj inspekciji su jasni da svaki objekat koji nema dozvolu mora biti zatvoren.

Inače, u pitanju je spor koji je pokrenula podgorička kompanija "Hold Co east" insistirajući da se hotelski objekta oslobodi, jer je ona preuzela kreditna potraživanja meštanina čiji je hotel preuzela zbog milionskog kredita Hipo Alpe Adria banka.

U međuvremenu Opština Budva je goste hotela "Loza" smestila u Turističko naselje "Slovenska plaža".

Zakupac hotela “Pod lozom” Saša Milić tvrdi da su u javnosti iznete neistine.

-Napali su me da sam ljude otorvao hranom i to je objavljeno u medijima pre konačnog epidemiološkog nalaza. Bili su inspektori, uzeli uzorke i za sedam dana će saopštiti javnosti šta je bilo. Moj personal, moja porodica se 120 dana hranimo u tom restoranu. To su uradili da bi pečatirali objekat. Pola Budve je “palo” od virusa, pa nisu se svi hranili kod mene, kaže Milić dodajući da je pozadina svega otimanje imovine moga tasta.

-To je pokušaj. Neće uspeti u tome. Ovo i rade da bi mi izgubili živce. Mi nastavljamo da se borimo. Isplatiću radnike. Dozvola mi stoji u ministarstvu dva i po meseca, ali neće da mi je pečatiraju.

Hotel je zatvoren. Na silu su mi iselili goste, tvrdi Milić.

BONUS VIDEO:

PATRIJARH SE OBRATIO GRAĐANIMA U SAVINI: Neka ste blagosloveni i neka je srećan praznik

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri