NOVOSTI UŽIVO IZBORI 2024 SA LICA MESTA

VERICA OSTAJE IZA REŠETAKA: Direktorki "Plantaža" određen pritvor od 30 dana

S.Đ.

26. 08. 2022. u 13:00

VERICI Maraš, direktorki "Plantaža 13. jul", određen je pritvor od 30 dana kako ne bi uticala na svedoke, saznaju "Novosti".

ВЕРИЦА ОСТАЈЕ ИЗА РЕШЕТАКА: Директорки Плантажа одређен притвор од 30 дана

Foto: Novosti

Nakon saslušanja u Višem podgoričkom sudu, Maraševoj je određen pritvor do 30 dana, kako je to tražio specijalni tužilac Vukas Radonjić.

Maraševa se sumnjiči da je počinila krivično delo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju, čime je pričinjena šteta veća od pet miliona evra, saslušaće je specijalni tužilac Vukas Radonjić.

Maraševa je, u nastavku predmeta „Plantaže”, uhapšena po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva.

Bivši članovi Odbora direktora kompanije „Plantaže” Veselin Vukotić, Božidar Mihailović, Đorđe Rajković, Sead Šahman i Duško Perović uhapšeni su 11. jula u okviru istrage poslovanja pomenute kompanije.

Hapšenja su usledila nekoliko meseci nakon što je novi menadžment Plantaža podneo krivičnu prijavu protiv Vukotića, Maraševe, Mihailovića i nekadašnjeg direktora Sektora pravnih i opštih poslova Miroslava Vukovića.

Novi menadžment tvrdi da su zloupotrebom položaja u privrednom poslovanju pribavili drugome protivpravnu imovinsku korist, a naneli štetu kompaniji – delujući organizovano kao članovi kriminalne grupe.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Inovacija iz Japana kao savršen dodatak kolekciji „Art Must Go On“ Bate Spasojevića