ĐUKANOVIĆ DONEO ODLUKU: Izbori 23. oktobra

novosti online

24. 08. 2022. u 14:08

PREDSEDNIK Crne Gore Milo Đukanović doneo je odluku o raspisivanju izbora za odbornike u Skupštini opštine Zeta za 23. oktobar, saopštio je danas njegov savetnik za ustavni sistem i pravna pitanja Boris Bastijančić.

ЂУКАНОВИЋ ДОНЕО ОДЛУКУ: Избори 23. октобра

Foto: Printskrin

- Imajući u vidu svoju Odluku o izboru odbornika od 2. avgusta ove godine, predsednik Crne Gore je, pravovremeno postupajući, juče doneo Odluku o delimičnom poništavanju (prednje) Odluke o raspisivanju izbora za odbornike, isključivo u skladu sa svojim utvrđenim ustavnim prerogativima, dosledno sledeći važeće odnosne pravne akte i valjano ceneći precizno definisane rokove crnogorskog izbornog zakonodavstva - navodi Bastijančić.

On ističe da je Đukanović jučerašnjom odlukom, polazeći od inovirane činjenične osnove, u okrilju dejstva Zakona o teritorijalnoj organizaciji Crne Gore, Zakona o Glavnom gradu i Zakona o upravnom postupku, poništio tačku 1 alineja 4 – kojom su raspisani izbori za odbornike u Skupštini opštine Golubovci (opštine u okviru Glavnog grada) i alineja 9 – kojom su raspisani izbori za odbornike u Skupštini Glavnog grada Podgorica, obe sadržane u Odluci o raspisivanju izbora donesenoj 2. avgusta 2022. godine.

- S obzirom na sve prethodno navedeno, a uvažavajući dodatno smisao i duh člana 38a Zakona o teritorijalnoj organizaciji Crne Gore, predsednik je stao na stanovište da su se stekli potrebni uslovi za donošenje nove Odluke o raspisivanju izbora za odbornike u Skupštini Glavnog grada Podgorica i Skupštini opštine Zeta, koji će biti održani 23. oktobra tekuće godine - naglašava Bastijančić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

PAMTIMO GA IZ FILMA KO TO TAMO PEVA Imao petoro dece, umro u 91. godini - manje poznati detalji o legendarnom dekici