STOPIRAĆE I DOVOZ UGLJA: Blokada magistralnog puta Pljevlja - Đurđevića Tara u nedelju

M. D.

20. 08. 2022. u 07:28

BIVŠI radnici "Vektre Jakić" i obezbeđenja Rudnika uglja zajednički će u nedelju od 16 do 19 časova da blokiraju magistralni put Pljevlja - Đurđevića Tara - Žabljak na delu pored Termoelektrane Pljevlja.

СТОПИРАЋЕ И ДОВОЗ УГЉА: Блокада магистралног пута Пљевља - Ђурђевића Тара у недељу

Foto M. Drobnjak

Na ovaj način, pored blokade puta, blokiraće, na tri sata i dovoz uglja u jedinu elektranu na termopogon u Crnoj Gori.

Prema rečima radnika oni su se na ovaj korak odlučili nakon što niko od nadležnih kojima su se obraćali nije odgovorio na njihove zahteve. Bivši radnici obezbeđenja Rudnika uglja smatraju da su ugrožena njihova egzistencija i radnička prava, nakon što je Agencija "Sekjuriti gard Montenegro" iz Podgorice preuzela poslove obezbeđenja najveće pljevaljske kompanije.

Tvrde da je Agencija koja je izabrana na tenderu za poslove na obezbeđenju za potrebe Rudnika uglja angažovala ljude bez potrebnih dozvola. Sa druge strane bivšim radnicima "Vektre - Jakić" duguje se od 10 do 30 zarada. Radnici "Vektre-Jakić" protestuju već duže vreme, ali ih niko iz Vlade nije pomenuo, iako su oni to zahtevali.

- Možda će se sada pred izbore setiti i dati neko obećanje. Vidimo da Stečajna uprava "Vektre Montenegro" prodaje poslovne zgrade u privredi i zemljište u Pljevljima i šume po ukupnoj početnoj ceni od 4,22 miliona evra. Pozivamo Vladu da kupi to i pokrene proizvodnju u peletari. Te će pare vratiti za manje od pola godine, a odmah može da se uposli oko 500 radnika - kazali su bivši radnici "Vektre Jakić" koji su pozvali sve bivše zaposlene da protestom dođu do svojih prava.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024