ŠKOLI IME STRADALOG DEČAKA: Inicijativa građana u Bijelom Polju

M. S.

18. 08. 2022. u 07:52

GRUPA građana sa područja Mesne zajednice Crhalj u opštini Bijelo Polje, pokrenula je nesvakidašnju inicijativu.

ШКОЛИ ИМЕ СТРАДАЛОГ ДЕЧАКА: Иницијатива грађана у Бијелом Пољу

Foto Privatna arhiva

Oni predlažu da područna školi u Crhlju, koja je deo Osnovne škole "21 maj" u Goduši ponese ime Aida Fetića, u znak sećanja na dečaka koji je 2. jula ove godine stradao od udara groma, dok je sa roditeljima plastio seno u blizini kuće. Aid (8) je bio primeran učenik škole u Crhlju koji je ove jeseni trebalo da krene u četvrti razred.

Bio je omiljen zbog svog ponašanja ne samo među školskim drugovima i osobljem škole nego i među mnogim meštanima. Zbog njegovih vrlina i tragično izgubljenog života grupa građana sa područja sela: Crhalj, Vrbe, Sipanje i njegovog rodnog sela Kradenika pokrenula je peticiju, koju će proslediti Ministarstvu prosvete i relevantnim subjektima od kojih očekuju podršku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)