TUGA KOJA NE BLEDI: Pre šest godina u Aleksandrovcu od udara groma stradale drugarice Anđela i Ivana (FOTO)

S.BABOVIĆ

25. 07. 2022. u 15:22

PRE tačno šest godina, dve petnaestogodišnje devojčice i drugarice, Anđela Bačević i Ivana Ivanović krenule su u šetnju u Aleksandrovcu ne sluteći da će im biti poslednja.

ТУГА КОЈА НЕ БЛЕДИ: Пре шест година у Александровцу од удара грома страдале другарице Анђела и Ивана (ФОТО)

Foto: S.BABOVIĆ, Facebook

Poslednje sate provele su u fotografisanju, probale odeću, smejale se i pričale u kući Bačevića. U Župu su samo neki dan ranije doputovale iz Švajcarske gde su živele, da provedu bezbrižno leto.

Ispod fotografije, poslednje nastale u mobilnom telefonu kobnog 25. jula, 2016. godine napisale su na španskom "vamos", kao znak za pokret i početak šetnje. Nažalost, u Kruševačkoj ulici u Aleksandrovcu ta šetnja dobila je najužasniji epilog. Devojčice su stradale od posledica udara groma.

Svedoci tragičnog događaja ispričali su svojevremeno za "Novosti" da je odmah nakon udara groma Anđelu zahvatila vatra, a Ivana je odletela u kanal pored puta.

Foto: S.BABOVIĆ, Facebook

 

- Samo par trenutaka posle tragedije, prolaznica je zaustavila auto pored lipe gde su se našle dve drugarice i viknula "upomoć"!

- Kada sam prišao video sam ih kako leže... - prisećao se Boško Šimunović, radnik komunalnog preduzeća, koji živi nedaleko od mesta tragedije.

Lipa gde su stradale devojčice nalazi se samo 130 metara od Hale sportova. Svi su prišli da pomognu, ljudi su se zaustavljali kolima da pruže pomoć. Krenuli su da devojčice ubacuju u vozila i da ih prebacuju ka hitnoj pomoći...

Foto: S.BABOVIĆ, Facebook

 

Za Anđelu je bilo kasno, život je izgubila na licu mesta. Lekari bolnice u Kruševcu bezuspešno su se borili za Ivanin život još nekoliko sati.

Godinu dana nakon nesreće u Kruševačkoj ulici podignuto je spomen-obeležje u obliku cveta, kao simbol prekinute mladosti.

Foto: S.BABOVIĆ, Facebook

 

- Hladovina razlistalog stabla, priče priča o žalosnom kraju, zaspala su dva predivna bića na tlu Župe, u svom zavičaju - stihovi su pesnikinje Silvane Perić, uklesani na spomen-obeležju, koje čuva sećanje na dve divne devojčice.

BONUS VIDEO - POSLE TRI DANA BORBE SA VATRENOM STIHIJOM: Srpski piloti vratili se iz Slovenije

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri