PATRIJARH PORFIRIJE U CRNOJ GORI: NJegova Svetost na Liturgiji u manastiru Savina

Novosti online

14. 08. 2022. u 16:50

NA praznik Svetih mučenika Makaveja Patrijarh srpski Gospodin Porfirije prisustvovao je danas na svetoj Liturgiji u manastiru Savina kod Herceg Novog, preneo je portal "Svetigora".

ПАТРИЈАРХ ПОРФИРИЈЕ У ЦРНОЈ ГОРИ: Његова Светост на Литургији у манастиру Савина

Foto: Printskrin Instagram/porfirije_patrijarh

Svetom Liturgijom načalstvovao je iguman manastira Savina, jeromonah Makarije uz sasluženje sveštenstva Mitropolije crnogorsko-primorske.

Pored mnogobrojnog vernog naroda, svetoj Liturgiji prisustvovao je i dr Vladimir Roganović, direktor Uprave za saradnju sa crkvama i verskim zajednicama.

Na kraju Liturgije, rečima dobrodošlice obratio se iguman Makarije. Posle svetog evharistijskog sabranja, Patrijarh Porfirije uživao je u gostoljublju bratstva manastira Savine, a potom je NJegova Svetost obišao manastirsku riznicu.


Dolazak NJegove Svetosti Patrijarha srpskog g. Porfirija u Herceg Novi, povodom 640 godina grada, odložen je zbog zvanične trodnevne žalosti i saosećanja sa ožalošćenima, povodom tragičnog događaja na Cetinju. Ova blagoslovena poseta Prvojerarha naše pomesne Crkve odlaže se za 29. i 30. avgust, a o detaljima javnost će biti blagovremeno obaveštena.

BONUS VIDEO: Patrijarh stigao u Bratunac
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

(SNIMCI SA LICA MESTA) Avion PROMAŠIO pistu, pravo u jezero - zatvoren aerodrom