"BAČENO" 1,25 MILIONA: Testovima koji su stigli u Crnu Goru prošao rok

I. D. S.

23. 06. 2022. u 06:30

ZDRAVSTVENI sistem za jedan mandat Vlade potroši dve milijarde evra, rekla je Milena Popović Samardžić (na slici), predstavnica Sindikata doktora medicine Crne Gore.

БАЧЕНО 1,25 МИЛИОНА: Тестовима који су стигли у Црну Гору прошао рок

Foto PR centar/B. rakočević

Kako je istakla, samo kroz ugovorene nabavke od oko 80.000 LAMP testova i 50.000 seroloških testova za koronu u 2021. godini, bačeno je šest kompletno opremljenih PCR laboratorija. Ukupna vrednost ove kupovine iznosi 1,25 miliona evra.

Kad su LAMP testovi stigli u Crnu Goru, rok trajanja bio je samo četiri meseca i istekao sredinom decembra 2021. Do tog roka, svih 80.000 testova je propalo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)