NOVI UDAR NA DUVANSKU MAFIJU: Ministar Adžić - Crna Gora zaplenila više cigareta od svih evopskih država

B. DABIĆ

12. 06. 2022. u 20:23

POVODOM najnovije zaplene cigareta oglasio se ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić i saopštio da je ova akcija novi udar na duvansku mafiju, te da je Crna Gora zaplenila više cigara nego bilo koja zemlja u Evropi.

НОВИ УДАР НА ДУВАНСКУ МАФИЈУ: Министар Аџић - Црна Гора запленила више цигарета од свих евопских држава

Foto Borba.me.

-Novi udar na duvansku mafiju! Zaplenili smo više cigara nego bilo koja zemlja u Evropi, napisao je Adžić na Tviteru.

On je dodao da “nadležne instutucije nastavljaju sa aktivnostima usmerenim na borbu protiv šverca cigareta”.

-Ovo je pokazatelj da Crna Gora ima kapaciteta da se bori protiv šverca cigareta, ali i svih oblika kriminala. Dobra međuresorna saradnja i opredeljenost da Crnu Goru učinimo ekonomski stabilnijom, daje rezultate, saopšteno je iz MUP-a.

Šverc cigareta preko Luke Bar “klinički mrtav”

Podsetimo, od prošlog meseca u državnom vlasništvu je više od 100.000 paketa cigareta. U Slobodnoj zoni premijer Dritan Abazović kazao je da šverc cigareta "klinički mrtav". Slobodnu zonu obišli su Abazović, ministar finansija Aleksandar Damjanović, ministar MUP-a Filip Adžić, ministar bez portfelja Zoran Miljanić i direktor Uprave prihoda i carina Rade Milošević. Abazović je iskazao spremnost na polju borbe protiv organizovanog kriminala ističući da se "nelegalno zaplenjuje i stavi u funkciju građana"

- Dosta je bilo suprotnog procesa, gde su profitirali pojedinci. Ovo nikada nije bio državni posao. Ovo je bio posao od kojeg su samo pojedinci imali korist. Počinje proces transporta na bezbednim lokacijama, to će trajati nekoliko dana, istakao je Abazović dodajući da će paralelno sa tim Ministarstvo finansija i Uprava prihoda i carina preduzimati sve aktivnosti na stvaranju zakonodavnog okvira, da bi se videlo kako će se postupati sa tom robom.

 Foto PR Luka Bar

Šverc cigareta je, tvrdi Abazović, preko Luke Bar i u Crnoj Gori klinički mrtav.

- Da li će on u nekim drugim formama, manjim, preko nekih drugih graničnih prelaza i na nekim drugim formama postojati, verovatno kao i u drugim državam, ali ono što je karakterisalo Crnu Goru, što je evidentirano u mnogim međunarodnim izveštajima, on je od danas klinički mrtav. Srećan sam što smo jednu fazu završili, rekao je Abazović. Druga faza koja se, kako je rekao, odnosi na šverc u prethodnom periodu, Abazović kaže to nije njihov dio posla.

-Ali, za istragu ohrabrujemo nadležne institucije, pre svega Specijalno državno tužilaštvo da u skalu sa svojim mogućnostima otkrivaju ono što se ranije dešavalo. Luka Bar zaslužuje drugačiji tretman i svi će se potruditi da do toga dođe.Lepa vest za sve koji žele pravdu i ružna vest za sve one koji su koristili Luku Bar i njene resurse da bi se bogatili na nezakoniti način, rekao je Abazović, navodeći da su brojne marke cigareta u pitanju.

Najavio je popis kompletne robe sa svim markama, te da se, ako se ispostave zakonski uslovi, cigarete prodaju na inostranom tržištu.

- Firme koje su vlasnici su poznate, ne možemo nikoga optužiti unapred jer su ljudi koristili zakonske mogućnosti korišćenja Slobodne zone. To što je neko zloupotrebio nemar države ili svesno odnos države prema tome, to je druga priča“, rekao je Abazović. 

BONUS VIDEO:

MEDOJEVIĆ: Luka Bar ključna Luka za šverc cigareta i kokaina, evo kako to rade

          

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!