KOLONA LJUDI I DALJE IDE KA OSTROGU: Veličanstvene slike iz Crne Gore - u kolicima došao na poklonjenje Svetom Vasiliju (FOTO/ VIDEO)

V. KADIĆ

12. 05. 2022. u 08:50

HILjADE vernika u nepreglednoj koloni sa raznih strana sveta hrli na poklonjenje Svetom Vasiliju Ostroškom.

КОЛОНА ЉУДИ И ДАЉЕ ИДЕ КА ОСТРОГУ: Величанствене слике из Црне Горе - у колицима дошао на поклоњење Светом Василију (ФОТО/ ВИДЕО)

V.K.

Staro i mlado, zdravo i bolesno sa strahom Božjim pristupaju Čudotvorcu. Milan Masnikosa, invalid iz Šimanovaca u Sremu, prvi put je u Ostrogu na ovaj veliki praznik.

- Lepo je danas u ovoj pešteri. Gledam ozarena lica dece i to me najviše raduje. Ovde sam sa drugom i kući se vraćam osnažen i opremljen - kaže Masnikosa.

U liturgijskoj besedi Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije rekao je da smo se sabrali oko Svetog Vasilija kako bismo se vratili sebi, ispovedili, pokajali.

- Svakom čoveku se nešto suštinski desilo i kada dođemo ovde znamo da je volja Božja da oni koji se uzdaju u njega imaju život večni. Nismo samo meso, krv, kost, materija. Ovde znamo da smo složeno i opet jedinstveno biće. Svetitelji Božji, a među njima i Sveti Vasilije, potvrđuju da je čovek sazdan kao duhovno biće. Reč Božja za nas je zapovest -  kazao je patrijarh Porfirije.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (0)

SOČNO TELEĆE PEČENJE U RERNI: Po receptu najiskusnijih kuvara - tajna je u brašnu