U CRNOJ GORI SE ODLAŽU IZBORI U 14 OPŠTINA: Biće održani najkasnije do 30. oktobra

B. DABIĆ

05. 05. 2022. u 21:09

POSLANICI u crnogorskom parlament su usvojili dopune Zakona o lokalnoj samoupravi, kojima se odlažu izbori u više crnogorskih opština.

У ЦРНОЈ ГОРИ СЕ ОДЛАЖУ ИЗБОРИ У 14 ОПШТИНА: Биће одржани најкасније до 30. октобра

Novosti

Za razlog hitnosti stupanja na snagu Zakona danom objavljivanja u Službenom listu, glasalo je 45 poslanika, a 16 ih je bilo protiv. Izbori se odlažu u 14 opština u Crnoj Gori i biće održani najkasnije do 30.oktobra.

Dopunama predloga Zakona  se odlažu izbori u Pljevljima, Rožajama, Plavu, Tivtu, Budvi, Plužinama, Žabljaku, Bijelom Polju, Šavniku, Baru, Danilovgradu, Kolašinu, Glavnom gradu Podgorici i u Skupštini Opštine Golubovci – opštine u okviru Glavnog grada.

Amandman Miloša Konatara (URA) postao je sastavni deo Zakona, a njime je predviđeno da se izbori održe najkasnije do 30. oktobra, umesto, kako je ranije definisano, da se održi 30. oktobra.

Sednici su prisustvovali i poslanici sada opozicionih partija – Demokratskog fronta (Nova, DNP, PzP, Radnička partija) i Demokratske Crne Gore, koji su bojkotovali sednicu na Cetinju kada je formirana nova manjinska Vlada, a za predsednicu Skupštine izabrana Danijela Đurović (SNP).

BONUS VIDEO:

KRŠTENjE ČUVA DUŠU ZA VEČNOST: Sveta tajna na jezeru Krupac kod Nikšića

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)