SIN ČELNIKA CRNOGORSKOG PRAVOSUĐA NAPUSTIO CRNU GORU! Policija tokom jučerašnjeg dana obilazila njegov stan

Novosti onlajn

03. 05. 2022. u 16:33

SIN jednog od ključnih ljudi u crnogorskom pravosuđu koji se pominje u dokumentima Evropola, vezano za komunikaciju preko Sky aplikacije, ne nalazi se u Crnoj Gori, saznaje Borba.

СИН ЧЕЛНИКА ЦРНОГОРСКОГ ПРАВОСУЂА НАПУСТИО ЦРНУ ГОРУ! Полиција током јучерашњег дана обилазила његов стан

Crnogorska policija / Foto D. Milovanović

Prema saznanjima "Borbe", pripadnici policije su juče obišli zgradu u kojoj on živi u poslednje vreme, ali u stanu nije bilo nikog. Nije poznato da li ga je policija tražila zbog ovog predmeta ili zbog nečeg drugog.

Logo

Više stanara zgrade u kojoj živi sin visokog funkcionera pravosuđa potvrdilo nam je da je policija juče obilazila njegov stan, kao i da se on već neko vreme ne nalazi u tom stanu.

Sin visokog funkcionera DPS-a nabavljao kriptu Sky aplikacije

Podsetimo, istražitelji su do njegovog imena i imena sina visokog funkcionera DPS-a došli upoređujući prepisku preko pomenute aplikacije, potvrđeno je portalu Borba.me iz više izvora.

Tu aplikaciju je, između ostalih, koristio sin Vesne Medenice, kao i Darko Šarić i njegova kriminalna grupa.

Postoji osnovana sumnja da je sin visoko pozicioniranog funkcionera u pravosuđu bio posrednik u nabavci kriptovanih telefona među kriminalnim grupama u Crnoj Gori.

Sumnja se da je to lice nabavljalo aplikaciju, odnosno kriptu, licima iz kriminalnog miljea za 25.000 evra.

KAKO JE "PALA" VESNA MEDENICA: Kriptovane poruke sa Skaj aplikacije poslali Francuzi!

Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Sergej Sekulović potvrdio je da je Specijalno državno tužilaštvo u februaru dobilo kriptovanu komunikaciju, na osnovu koje je u martu potvrđeno da je Miloš Medenica, sin bivše predsednice Vrhovnog suda Vesne Medenice koja je jutros privedena, preko Skaj (Skay ECC) aplikacije naručivao kokain i ugovarao šverc cigareta.

Vesna Medenica, Foto Privatna arhiva

Sekulović je naveo da se, poštujući pretpostavku nevinosti i ne želeći da ugrožavaju tok istrage, nisu oglašavali vezano za slučaj privođenja Vesne Medenice, ali da zbog javnosti iznose neke činjenice - radi objektivnog informisanja.

Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore se, dodaje, 15. decembra 2021. zamolnicom obratilo nadležnom tužilaštvu Francuske za pružanje međunarodne pravne pomoći u krivičnom predmetu, "tačnije za dostavljanje sadržaja sa Skaj platforme korisnika - to jest KODA koji se može dovesti u vezu sa kriminalnim aktivnostima na području Crne Gore - a sa ciljem identifikacije vlasnika i analize sadržaja navedenog KODA".

Foto: Printskrin/ Skaj

Specijalnom državnom tužilaštvu je na prethodno upućenu zamolnicu za pružanje međunarodne pravne pomoći 17. februara stigao traženi materijal.

"Tužilaštvo je Upravi policije 23. februara dostavilo ovaj materijal na dalju kriminalističku obradu", kazao je Sekulović.

Identifikacija Skaj korisnika je, dodaje, izvršrena 16. marta, a o čemu je upoznat postupajući tužilac.

Uprava policije je 11. aprila Specijalnom državnom tužilaštvu dostavila obrađeni materijal u odnosu na kriminalne aktivnosti većeg broja osoba, članova kriminalne organizacije.

BONUS VIDEO:

VESNA MEDENICA STIGLA U SDT: Bivša predsednica Vrhovnog suda stigla na saslušanje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

LEGLA NA HAUBU AUTA U POKRETU: Snimak iz Beograda zaprepastio mreže (VIDEO)