"MILA MORAJU DA LJUBE U RUKU KAO DONA": Knežević - "Ovi što sastavljaju Vladu pokušavaju da prevare jedni druge"

Novosti onlajn

15. 04. 2022. u 07:40

PREDSEDNIK Demokratske narodne partije (DNP) i jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Milan Knežević kazao je sinoć, gostujući u emisiji „Argumenti“ na Javnom servisu, da čitava Crna Gora vidi da ovi što sastavljaju vladu pokušavaju da prevare jedni druge.

МИЛА МОРАЈУ ДА ЉУБЕ У РУКУ КАО ДОНА: Кнежевић - Ови што састављају Владу покушавају да преваре једни друге

Foto Tanjug

- Milo Đukanović je kazao da u Vladi moraju biti SD i SDP, dok Vlado Joković kaže da njih nema. Vlada je trebalo da bude sastavljena krajem februara, a evo je sredina aprila. Radi se o kombinaciji i kalkulacijama, a na kraju da odu do Mila Đukanovića, jer bez DPS-a nema manjinske vlade. Negde sam u emisiji uporedio Đukanovića sa starim mačkom kome je dat sveži krap na čuvanje. Sad je očigledno da od krapa nije ostao ni rep. On je kazao da od njih zavisi kakva će biti vlada. Od njega sve zavisi - kazao je on.

foto: I. D. S.

Vlada je pala zbog svađe Krivokapića i Abazovića

Knežević ne očekuje da će dometi manjinske vlade biti veliki jer je ona bazirana na izdaji biračkog tela 30. avgusta.

- Sve što se bude dešavalo nakon toga biće još veći košmar od Zdravka Krivokapića. Mi preuzimamo odgovornost jer smo se nadali Vladi Zdravka Krivokapića da će sprovesti korenite reforme, ali DF nije kriv što je Krivokapić okrenuo leđa njegovoj koaliciji. Sad kad pogledate savez Abazovića i Krivokapića kako se završio, i zbog toga je vlada pala - kazao je on.

Naglasio je i da su prihvatili da se desi rekonstrukcija vlade, a nakon toga je bilo nadgornjavanja hoće li biti rekonstrukcije ili izbora nove vlade, gde bi ušli i predstavnici Fronta, a ne lideri. Ocenio je i da je ovo sve produkt „bolesne“ političke ljubavi Zdravka Krivokapića i Dritana Abazovića.

- Sad se uključio i Milo Đukanović kog moraju da poljube u ruku kao Dona, nakon svega. On je nakon opšte poznate situacije da je on gubitnik izbora on vaskrsava kao neko političko čudo, iako bi da je sreće trebalo da dođe do demontaže DPS-a. Nisam ja hteo da se oni hapse bez dokaza, ali je neophodno bilo da onako kako to nalažu demokratska pravila dođe do reformi u sistemu - kazao je Knežević.

(In4s)

BONUS VIDEO:

SKANDAL U DANILOVGRADU: Zabranili književno veče i promociju knjige Milutina Mićovića

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024